Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tingsrätten dömer en man i 20-årsåldern till 1 år och 3 månaders fängelse samt utvisning efter att bland annat ha rånat en klädbutik i Mölndal. OBS: Genrebild.  Bild: Katrin Niklasson
Tingsrätten dömer en man i 20-årsåldern till 1 år och 3 månaders fängelse samt utvisning efter att bland annat ha rånat en klädbutik i Mölndal. OBS: Genrebild. Bild: Katrin Niklasson

Man utvisas efter att ha rånat Lager 157 i Mölndal

En man i 20-årsåldern utvisas och döms till över ett års fängelse efter att ha rånat klädbutiken Lager 157 på Ekenleden i Kållered.
Han ska även betala skadestånd till flera i personalen efter att ha uttalat hot och attackerat ett butiksbiträde med knuffar och slag.
– De har uppfattat det hela som väldigt obehagligt, säger Lage Rahm, åklagare.

En man i 20-årsåldern döms till fängelse i ett år och tre månader efter att ha rånat klädbutiken Lager 157 i Kållered i april i år.

Mannen besökte första gången butiken dagen innan rånet och stal från affären vid två tillfällen utan att personalen vågat stoppa honom. De ska däremot ha gjort tydligt för honom att de sett att han stulit från affären.

När mannen återkom dagen efter och stoppade sin ryggsäck full med kläder valde ett butiksbiträde att stoppa honom och bad om att titta i hans väska.

Mannen ska då inte ha svarat utan endast reagerat med att attackera butiksbiträdet med ett slag rakt i ansiktet. De två föll sedan ned på golvet och mannen ska både ha hotat, rivit och slagits innan övrig personal lyckades ingripa och separera de två. Mannen ska även uttalat hot mot övriga personalen, att han ska komma tillbaka och döda dem och samtidigt spotta blod.

LÄS MER: Kvinna rånades – skars i ansiktet av maskerade män

Grips vid Mölndals bro

20-åringen lämnade sedan butiken men kan senare gripas av polis vid Mölndals bro efter att han blivit igenkänd.

Under rättegången har åklagaren kunnat visa upp videomaterial från en övervakningskamera som visar förloppet. Det framkommer också att 20-åringen krossat en ruta på en polisbil vid ett tidigare tillfälle i mars i år, för vilket han döms för skadegörelse.

Åklagare Lage Rahm är nöjd med domen.

– Ja, jag är nöjd med domen, jag tycker de har resonerat klokt. Under förhandlingen så framkom det att målsägandena uppfattat det hela som väldigt obehagligt, säger han.

LÄS MER: Falsk sjuksköterska lurade sig in hos 90-åring i Mölndal

I tingsrättens dom framkommer det att mannen inte har något känt hemland att utvisas till, och att det finns praktiska hinder för att verkställa en utvisning. Det anses däremot inte vara grund nog för att utvisningen ska avslås.

– Tingsrätten ska inte bedöma de eventuella praktiska hindren utan det sker i en senare i bedömning av den myndighet som ska verkställa utvisningen, som Migrationsverket eller polisen. Jag är fullt medveten att det kanske inte går att utvisa honom i slutändan, säger Lage Rahm.

Tidigare dömd för brott

Om utvisningen verkställs får mannen inte återvända till Sverige förrän tidigast 2026.

Tingsrätten menar att det finns risk för att mannen begår fler brott, då han förekommer i belastningsregistret. Han dömdes senast i juli 2019 för hot mot tjänsteman till fängelse i en månad.

Mannen ska också betala skadestånd på totalt närmare 35 000 kronor till samtliga målsäganden. Han har enligt tingsrätten allvarligt kränkt deras integritet genom att uttala dödshot.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.