Det var den 10 juni som tre män stal bildäck från bilbutiken Lexus i Eklanda.
Det var den 10 juni som tre män stal bildäck från bilbutiken Lexus i Eklanda. Bild: Lotta Nyvall

Männen stal bildäck – nu kommer domen

Männen körde från butiken med enhetschefen hängandes i bildörren. Nu döms männen som i april stal tre bildäck från bilfirman Lexus i Eklanda.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Den 10 juni tog sig tre män in i bilbutiken Lexus i Eklanda och stal tre bildäck.

Enhetschefen ryckte in och gjorde vad han kunde för att försöka stoppa männen. Bland annat slet han upp vänsterdörren till baksätet och försökte göra det så svårt som möjligt för männen att ta sig från platsen. Föraren i bilen började köra och enhetschefen släpades efter bilen vilket gjorde att ett muskelfäste i axeln brast.

De tre männen greps senare vid Olskroksmotet efter att en polishelikopter fått span på bilen.

Döms för flera brott

De tre männen som stal bildäcken döms nu av Göteborgs Tingsrätt. Mannen som körde bilen döms till ett års fängelse då han kört bilen på ett sätt som skadade enhetschefen.

De två andra männen, varav en är i 40-årsåldern och den andra är i 25-årsåldern döms för stöld. De döms för stöld i tre respektive fyra fall då duon tidigare har stulit varor från olika Julabutiker i Västsverige.

LÄS MER:Tre män åtalas för rånet mot bilfirman i Eklanda: ”Hade inga pengar till mat”

Den yngre av männen döms även för narkotikabrott och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. Mannen ska ha haft kniv på allmän plats och vid ett annat tillfälle olovligen innehaft sju tabletter tramadol.

Påföljden för mannen i 40-årsåldern blir fängelse i två månader och den yngre mannen får skyddstillsyn. De tre männen är kända av polisen sedan tidigare och mannen i 40-årsåldern förekommer i belastningsregistret 40 gånger.

LÄS MER:Bedrev knarkhandel från en källare i Mölndal– döms till sex års fängelse

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

ANNONS