Maria Nässlander – vinnare av Mölndals-Postens höstbildstävling

Frågan löd: vad lyser upp din tillvaro när vi går mot mörkare tider? Maria Nässlander hade svaret – tre skrattande och höstlövskastande barn. Bilden gör henne till vinnare i Mölndals-Postens fototävling.

ANNONS
|

Många ville dela med sig av sina höstbilder och många var förmodligen också intresserade av tävlingens fina priser. Hela 125 bilder skickades in till Mölndals-Postens och Gunnebo slott och trädgårdars fototävling. Juryn, bestående av representanter från tidningen och slottet, ställdes inför en tuff uppgift men kunde till slut ändå utse en vinnare – Maria Nässlander från Kållered.

– Shit! Wow! Nu blir jag helt ställd, det här är ju helt otroligt. Jag blir verkligen jätteglad, det här var jätteöverraskande, säger hon när Mölndals-Postens reporter ringer upp och meddelar juryns beslut.

Tog en liknande bild för ett år sedan

Uppdraget bestod av att ta en bild på temat – vad lyser upp din tillvaro när vi går mot mörkare tider? Vad ger dig energi? Och det var just en sådan bild som Maria Nässlander tog på sina tvillingar Alex och Leia Nässlander och deras kompis Rayan Afrah utanför Brattåsskolan den 18 oktober.

ANNONS

– Jag tog en liknande bild förra året på Leia och Rayan men det skulle ju vara en nytagen så då passade jag på den dagen.

Juryns motivering

Med barn i fokus och höstlövens färgrikedom som fond har Maria Nässlander på ett föredömligt sätt gett värme, skärpa och glädje i en mörkare årstid. Därför tilldelas hon första pris i Mölndals-Postens och Gunnebo slott och trädgårdars fototävling hösten 2023.

Hur tänkte du kring bildkompositionen?

– Jag älskar att ta bilder med liv och rörelse i. Då blir det ofta en äkta glädje som jag kände att jag fick till.

Fick du arrangera något eller tog du den spontant?

– Egentligen var det en spontant. Det låg massor av löv på marken och barnen tyckte det var jättekul att kasta dem. Då passade jag på att ta bilden.

Vad tänkte du själv när du tittade på bilden?

– Jag blev bara glad. Det är så roligt att ansiktena syns mellan löven och det är alltid så härliga färger på hösten.

Lunch på Gunnebo och biljetter till Winter Lights

Därmed vinner Maria Nässlander förstapriset i tävlingen vilket betyder jullunch på Gunnebo slott för två personer, samt två biljetter till Winter Lights.

Andrapris, bestående av fyra biljetter till Winter Lights, går till Per Nordlöf. Han tog en kvällsbild från Kvarnbyvallen ut mot Mölndals innerstad med Fässbergs kyrka i centrum den 15 oktober. Och tredjepriset, två biljetter till Winter Lights går till Liza Jacobsson. Den 27 september tog hon en kvällsbild över ängarna i Torkelsbohög i Lindome, där hon bor.

Utöver de tre pristagarna så får bilder av Raquel Olausson, Sandra Larsson, Caroline Gut, Ulf Andersson och Patrik Thyremark ett hedersomnämnande.

LÄS MER:Mölndals-Postens fototävling är avslutad – se alla de 125 bilderna här!

LÄS MER:Maries bild på dottern och barnbarnet är sommarens bästa bild: ”Kusinen har kommit”

LÄS MER:Gunnebo slotts nya båt ska sätta fart på leken

LÄS MER:Succé för spökpromenad när Hällesåker firade halloween

ANNONS