Marios gjorde tv-succé med sitt pampiga drömhus i Hills villastad

Mörka trägolv, utomhuspool och handmålade motiv på väggarna – Marios Forslunds hem liknar nästan ett hotell. I veckan gjorde han succé i tv-programmet ”Vem bor här”.

ANNONS
|

Det var i mitten av oktober 2018 som Marios Forslund med familj flyttade in i det nyproducerade suterränghuset. Dottern Alice hade börjat spela golf och Marios beskriver att det nybyggda området Hills villastad kändes som en oas.

– Det var som om vi hade hittat en hemlig väg dit, berättar Marios Forslund.

Dagen familjen fick nycklarna i handen kom även alla möbler – planeringsarbetet hade nämligen börjat redan två år innan själva flytten. Marios fru, Jenny Kempe Forslund, hade skapat en mapp på sociala nätverket Pinterest med hundratals bilder och paret hade även nyligen renoverat sitt kontor i centrala Göteborg – vilket gav dem extra mod.

ANNONS

– Vi älskar att resa och vi insåg att vi trivs bäst när vi bor på hotell. Därför ville vi skapa den hotellkänslan hemma, säger Marios Forslund.

Sovrummet är en favorit

Och huset på Splintvedsgatan påminner verkligen om ett hotell. Blommiga tapeter löper över taken, den turkosa soffan på övervåningen är i sammet, precis som barstolarna i köket. Dottern Alice rum är helt rosa, till och med heltäckningsmattan som täcker golvet.

– Mitt favoritrum är nog mitt och Jennys sovrum. När jag vaknar upp där på morgonen känns det som att jag vaknar upp i en svit på ett kryssningsfartyg, säger Marios Forslund.

Marios i favoritrummet.
Marios i favoritrummet.

Medverkade i programmet ”Vem bor här”

I samband med renoveringen skapade paret ett Instagramkonto där det gick att följa hur drömhuset växte fram. Det var via kontot som produktionsbolaget för SVT-succén ”Vem bor här” hörde av sig. Programidén går ut på att fem främlingar besöker varandras hem och sedan gissar vem som bor var. Den som får flest rätt vinner 10 000 kronor. Då Marios kom på delad förstaplats vann han 5 000.

– Det var inte ett självklart ”yes”, men när jag hade låtit det landa lite kändes det som en kul grej, säger Marios.

LÄS MER:Pokémonkorten steg med 567 procent – Morten, 24: ”Köper drömhus”

Han beskriver att han till en början var nervös inför att medverka. Efter ett pandemiår kände han sig nojig inför en så social situation.

– Väl på plats var det jättebra stämning och idag har jag kontakt med de andra som var med nästan varje dag, berättar Marios Forslund.

Att Marios skulle vinna var han ganska säker på. Kanske inte till en början men definitivt mot slutet.

– Jag var hyfsat säker på att jag skulle vinna när jag pusslat ihop allt.

Roligt men påfrestande

Att vara med i programmet beskriver Marios som väldigt roligt men också påfrestande. Att inte veta vad som skulle sändas och vad som klippts bort var nervöst. Marios minns att han råkat välta ner en kruka och att han vid ett tillfälle utbrast att ett av köken var ett riktigt ”håll-käften-kök”.

– Det kändes läskigt att se sig själv på tv, jag började fundera på om jag hade uttryckt mig klumpigt, berättar Marios.

LÄS MER:Hittade sig själv i LA: ”Musiken bara flödade ur mig”

Längtar till stora middagar

Efter medverkan i programmet har Marios fått hälsningar från avlägsna släktingar och vänner han inte pratat med på över 20 år – vilket inte tillhör vanligheterna. Till vardags arbetar han som creative director på en reklambyrå som han driver med bland andra sin fru Jenny.

– Det är skönt att det finns så mycket plats nu när vi behöver sitta hemma och jobba eller plugga, säger Marios.

Alice Forslund pluggar ofta i sitt rosa rum.
Alice Forslund pluggar ofta i sitt rosa rum.

Dock längtar han efter att huset och dess alla sociala ytor ska få fyllas igen. Efter pandemin ska det arrangeras härliga middagar med släkt, vänner och kollegor.

– Både jag och Jenny fyller 50 i år, vi har drömt om att ha en jättestor 100-årsfest. Sen får vi se när den kan bli av såklart.

LÄS MER:Anrika huset från 1850-talet ska rivas – men grannarna tar striden med kommunen

ANNONS