Med dragqueen och rockrävar – så festade Mölndalsborna när restriktionerna släppte

Viss försiktighet till en början, men sedan var mycket som vanligt när Mölndalsborna festade loss. På The Weaver samsades Gladys del Pilar och en dragqueen om scenutrymmet, i ett regnigt Kållered spelade legendariska Snowstorm och på John Scotts välte Mölndalssönerna i Tredrag taket.

ANNONS
|

– Det här var roligt som fan, säger Snowstorms gitarrist Johan Herlogson.

Han har precis gått av scenen, eller rättare sagt lastbryggan, hos bilföretaget Motordeal på Ekenleden. Hisingsbandet, som gjorde sin första spelning efter restriktionerna släppts, stod under tak medan publiken befann sig utomhus i regnet. Fast nog blev det ändå allsång i gruppens stora hitlåtar Sommarnatt, Vårstämning och Första gången från tidigt 1980-tal.

LÄS MER:Hamburgare, bilar och Snowstorm – heldag lovas på företagsjippo i Kållered

– Det var grymt roligt att lyssna på, nästan som man hade en privatkonsert, säger Sofia Dagh som stod längst fram vid lastbryggan med sina vänner.

– Nostalgi från Liseberg när Snowstorm alltid spelade där som första band varje vår, säger Peter Berggren.

ANNONS

Matinékonsert

Ett 80-tal personer var på plats i regnet för att kunna njuta av levande musik. Inledningsvis stod de flesta på långt avstånd från scenen, men ju längre konserten led, kröp allt fler närmare.

– Det här är jättebra. Och bra att de spelar tidigt så att man kan lägga sig tidigt, säger Stefan Olofsson med anledning av matinékonsertstarten klockan 16.

”Jättebra, fantastiskt”

På John Scotts i Mölndal galleria var det fullsatt under lördagskvällen. Mölndalssönerna Patrik och Johan Hellberg intog scenen med de övriga medlemmarna i rutinerade coverbandet Tredrag.

LÄS MER:Efter 560 dagar med corona – så ska Mölndal fira att restriktionerna släppts

– Det var jättebra, fantastiskt. Du kan använda vilket ord du vill, säger Patrik Hellberg.

Kan du utveckla?

– Det var en sann glädje. Jag skulle inte säga att det var mer drag än vanligt men publiken var nog lite gladare, och mot slutet kanske lite tröttare. Framåt tolv när vi spelade de sista låtarna började en del krokna av.

Var det någon låt som funkade bättre än andra?

– Vi varierar så otroligt mycket och de i publiken var väldigt glada och nyfikna. Alla sjöng med, men det är klart, när vi körde All night long så var det hur bra som helst.

Vad tyckte du själv?

– Det var fantastiskt roligt att få spela framför stående publik igen, men kanske var mina förväntningar ännu högre ställda när vi äntligen fick spela på riktigt igen. Fast när jag ser på filmen från vår Facebooksida så är det riktigt bra.

Gladys Del Pilar uppträdde i fredags på The Weaver.
Gladys Del Pilar uppträdde i fredags på The Weaver. Bild: Joachim Nywall

Avvaktande till en början

Annars drog festandet i Mölndal igång redan under fredagskvällen på hotellet The Weaver. Gladys del Pilar och Triple and touch underhöll som en del i den pågående prideveckan och i ett särskilt karaokerum lockade dragqueenen Francesca Russo besökarna att uppträda.

– I början, när ljuset från scenen lyste upp, märkte man av att folk inte riktigt vågade sig fram, men alla dansade och körde på, säger Thomas Piltorp, hotellets service crew manager.

LÄS MER:Efter långa pausen – nu stickar vännerna tillsammans på The Weaver

”Härligt att Mölndal vaknat

Omkring 150 personer tog sig till hotellet vid Krokslätts fabriker och det var en blandad skara som fyllde lokalerna.

– Det var många som kom till aw:n och satt i vår lobby redan klockan 16. Efter hand kom allt fler och det blev en väldigt blandad publik i och med att eventet ingick i prideveckan. Det var pridefärger blandat med kostymer och man kunde verkligen känna glädjen när folk fick samlas. Det känns härligt att Mölndal vaknat till liv igen, säger Thomas Piltorp.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS