Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto: Tomas Ohlsson Bild: Tomas Ohlsson
Foto: Tomas Ohlsson Bild: Tomas Ohlsson

Missförstod situationen – misshandlade bekant

Flera missförstånd ledde till en upprörd stämning, och det slutade med att en ung kvinna i 20-årsåldern slog till en annan kvinna i ansiktet. Nu döms hon för misshandel.

En kvinna i 20-årsåldern döms för misshandel, sedan hon slagit en bekant i ansiktet. Misshandel skedde vid Mölndals bro, en kväll i juli förra året.

De båda kvinnorna hamnade i samma bil, efter det första missförståndet. En person åkte för att hämta upp sin kusin, som hon trodde hade blivit slagen av sin sambo. En annan person i bilen trodde att hon behövde föras i säkerhet och de satte av mot Mölndal.

Bilens förare skulle ta dem alla till Kållered, där den nu dömda kvinnan bor, men istället släpptes de av vid Mölndals bro.

Blev slagen i ansiktet

Kvinnan från Kållered försökte prata med kvinnan från Göteborg om misshandeln, som inte hade skett. Då blev kvinnan från Göteborg irriterad och upprörd och ville åka hem igen. Hon menar att hon aldrig ville åkte från Göteborg utan blev iväglurad av sin kusin.

Vid Mölndals bro satte sig kvinnan från Göteborg på en bänk för att ringa sin sambo. Då gick kvinnan från Kållered fram och slog henne. Först med öppen hand, sedan med knytnäven.

Döms för misshandel

Kvinnan från Kållered har nekat, och menar att hon slog för att försvara sig från den andras sparkar. Flera vittnen på platsen har dock sagt att de inte sett några sparkar.

Enligt tingsrättens dom är det klarlagt att kvinnan slagit den andra. Hon döms nu för misshandel, till villkorlig dom och dagsböter.

Förutom 60 böter om 50 kronor ska kvinnan från Kållered också betala ett skadestånd till kvinnan hon slog, på 5 000 kronor.

Louise Jungmalm

[email protected]