Misslyckat inbrottsförsök på vårdcentralen vid Jungfruplatsen

Nattens inbrottsförsök vid vaccinationslokalen på Jungfruplatsen blev tämligen misslyckat och slutade med ett delvis krossat fönster.
– Vi jobbar på som vanligt, säger undersköterskan Mattias Hansson.

ANNONS
|

Det var vid 02-tiden natten till torsdag som en man krossade ett fönster till den tillfälliga vaccinationslokalen. Ett vittne såg honom sedan lämna området på cykel. Fast inbrottsförsöket hade aldrig kunnat ge något vidare utfall, även om mannen hade lyckats ta sig in i lokalen.

LÄS MER:Inbrottsförsök i vaccinationslokal i natt

– Där inne fanns inget att hämta. Vi förvarar allt vaccin, eller vad han nu var ute efter, på annan plats, säger Mattias Hansson.

Det är lugnt och stilla på Jungfruplatsen. Inne hos vårdcentralen Distriktsläkarna syns när Mölndals-Posten gör ett besök ingen i väntrummet, fast mottagning pågår konstant. Utanför går en kvinna förbi.

Distriktsläkarna har polisanmält händelsen och kommer inom kort att få en ny ruta till vaccinationslokalen. Och polisen har i sin tur upprättat en anmälan om skadegörelse alternativt försök till stöld.

ANNONS

LÄS MER:Så ska Mölndalsborna massvaccineras i Åby arena

Påverkar det här ert vaccinationsarbete?

– Inte alls. Just nu är det vaccinbrist så vi kommer inte behöva använda lokalen den här veckan. Förhoppningsvis får vi mer i nästa vecka och kan börja vaccinera på nytt då.

Den tillfälliga lokalen mitt på Jungfruplatsen har även använts till covid-19-testning men för tillfället sköts den delen inne i vårdcentralens ordinarie lokaler.

– Det är verkligen full rulle med testning och vaccinering. Och de som har fått sin andra spruta vill gärna åka utomlands och har börjat höra av sig om vaccinpass. Men det är inget som vi kan utfärda för den frågan ligger fortfarande på regeringens bord, säger Mattias Hansson.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS