Polisen avbröt ett misstänkt streetrace i Kållered i helgen. Observera att bilden är en genrebild och inte har något med den aktuella händelsen att göra.
Polisen avbröt ett misstänkt streetrace i Kållered i helgen. Observera att bilden är en genrebild och inte har något med den aktuella händelsen att göra. Bild: Stefan Berg

Misstänkt streetrace i Kållered stoppades av polis

Ett streetrace misstänks ha planerats i Kållered under natten till söndag. Efter tips till polisen kunde en patrull åka till platsen och stoppa racet innan det hann börja.

ANNONS
|

Vid 00.30-tiden på söndagen fick polisen ett samtal där inringaren berättade att den hört höga smällar och observerat ett flertal bilar på väg mot Torrekulla. Enligt uppgifter ska ekipagen samlats på Bangårdsvägen och även stängt av en del av vägen.

Polisen åkte dit och avbröt det planerade racet innan det hann att börja. Hur många bilar som hade samlats är oklart.

Återkommande problem

Streetrace är något som förekommit vid ett flertal tillfällen i Kållered.

– Vi har haft problem med streetrace i andra områden också. När polisen avbryter hittar man andra ställen att vara på, säger Christine Pekkala, stationsbefäl.

ANNONS

Senast i april larmades polisen till Bangårdsvägen efter tips om ett misstänkt planerat streetrace. Ett 30-tal bilar hade samlats på platsen, men ingen anmälan upprättades då.

– Oftast brukar det räcka med att vi visar oss och då försvinner de, sa Daniel Möller, stationsbefäl på Mölndalspolisen till tidningen i april.

LÄS MER:Misstänkt streetrace vid Ikea i helgen

LÄS MER:Här har senaste bilinbrotten skett i Mölndal – gatorna som sticker ut

ANNONS