Misstänkt mordförsök i Mölndal

Polis grep en man i 25-årsåldern, misstänkt för försök till mord, under fredagen. Han hade misshandlat en annan man – till den grad att han behövde föras till sjukhus. På fredagskvällen förhördes mannen och sedan tog åklagare beslut om att anhålla mannen misstänkt för försökt till mord.

ANNONS
|

Strax innan klockan 10.00 fick polisen in ett larm om en misshandel. Flera patruller åkte till Baazgatan. Enligt polisens initiala uppgifter skulle en man ha blivit grovt misshandlad med ett tillhygge.

Behövde sjukhusvård

Vid misshandeln ska mannen ha befunnit sig inne i sin bostad.

– Målsägaren hade blivit slagen flera gånger i huvudet med tillhygget. Det behövde sys så han fick åka med ambulans till sjukhus, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson på polisen.

Vet du vad för tillhygge det rör sig om?

– Det kan vi inte säga i nuläget.

Enligt polisen var mannen efter händelsen vaken och talbar. Och enligt Sahlgrenskas pressjour vårdas just nu en man på sjukhus. De bedömer läget som stabilt.

ANNONS

En gripen misstänkt för försök till mord

Vid händelsen grep polis en man i 25-årsåldern misstänkt för grov misshandel.

– Men senare ändrades den initiala förundersökningsledaren brottsrubriceringen till försök till mord. Man bedömer nog det som försök till mord på grund av det grova våldet, säger Hans-Jörgen Ostler och fortsätter:

– Vi vet vem det är och han är gripen. Men det finns inga uppgifter om att han ska vara känd av oss sedan tidigare.

Om det fanns fler personer i bostaden vid händelsen är i nuläget oklart.

– Det är en uppgift som vi håller för oss själva i nuläget.

Vittne såg nerblodad man

Polisen har spärrat av bostaden och de kommer att genomföra en teknisk undersökning.

– Dörrknackning kommer att påbörjas i området.

När Mölndals-Postens reporter kom till platsen var det lugn stämning – knappt några grannar syntes till. Det fanns bara en polisbil där och uppståndelsen som var vid ingripandet var över sedan ett tag tillbaka.

Ett vittne fanns dock kvar platsen:

– Jag kom hit och såg en alldeles nedblodad man med en hammare i handen. Då ringde jag polisen och det blev full kalabalik med poliser och ambulanser, säger vittnet till Mölndals-Posten.

En anhållen för misstänkt för försök till mord

Under eftermiddagen flaggade polisen för att brottsrubriceringen kunde kommas att ändras till grov misshandel. Men vid 16-tiden uppgav polisen att den misstänkte ska förhöras utifrån misstanken försök till mord.

– De håller förhör och sedan ska åklagare delges vad som sagts i förhören och därefter kommer det beslutas om han ska anhållas eller inte, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson på polisen region Väst.

Vid 20-tiden meddelade polisen att mannen anhållits misstänkt för försök till mord.

ANNONS