Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Misstänkte bombmannen hittad död i Göta älv

Under en veckas tid har mannen som misstänks ha orsakat den stora explosionen Göteborg efterlysts av polis – både i Sverige och internationellt. Nu bekräftar polisen att mannen hittades avliden i Göta älv under onsdagsförmiddagen.

Det var tisdagen den 28 september som en kraftig explosion ägde rum i ett lägenhetshus i Annedal i Göteborg. Boende i huset tvingades fly från eld och rök. Flera vittnade om att de behövde hoppa från sina balkonger.

Många boende behövde även sjukhusvård, initialt fördes 23 personer till sjukhus. En del med ambulans, andra med en särskild buss.

LÄS MER: Tio skadade från explosionen vårdas på Mölndals sjukhus

Några dagar senare blev det känt att polisen arbetade efter teorin om att det hela berodde på ett vräkningsärende. En man i 55-årsåldern efterlystes av polis – både lokalt, nationellt och internationellt.

Hittades avliden i vattnet

På onsdagen larmades räddningstjänst och polis till Stenpiren i centrala Göteborg. En död kropp hittades i vattnet och under eftermiddagen bekräftade Åklagarmyndigheten att det var den efterlyste misstänkte bombmannen.

– Vi har hittat den här misstänkta personen för sprängningen i Annedal i vattnet under förmiddagen, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i Region Väst till Mölndals-Posten.

Utredningen fortsätter

Nu fortsätter polisens utredningsarbete.

– Det är skönt att han nu är hittad – även om vi hade hoppats att han skulle vara vid liv. Vi förstår att det faktum att sökandet dragit ut på tiden har skapat oro bland allmänheten. Nu fortsätter utredningsarbetet för att få en klarare bild av händelseförloppet och orsakerna till explosionen, säger polisens kommenderingschef Anders Börjesson i ett pressmeddelande från polisen.

Polisen misstänker i nuläget inget brott i samband med dödsfallet, skriver de på sin hemsida.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.