Misstanken: Man knivhotade personal på K-rauta

Mannen ska ha knivhotat tre i personalen på K-rauta och försökt sno en lastbil genom att spruta ner föraren med en brandsläckare. Nu åtalas Mölndalsbon i 45-årsåldern för flera brott.

ANNONS
|

Mannen har vid fyra tillfällen under våren gripits av polis och suttit häktad tre gånger. Han släpptes 25 juli i år för att två dagar senare först sno en cykel i Eklandaområdet och sedan ta sig ner till K-rauta på Jolengatan.

LÄS MER:Man med kniv hotade butikspersonal

Väl i butiken ska han ha fått på sig personalkläder, trätt ett munskydd över ansiktet och något senare knivhotat en i personalen, en 21-årig kvinna.

– Han höll kniven både rakt fram mot mig och uppifrån som han skulle hugga uppifrån och ner, sen gick han mot mig så jag var tvungen att backa, säger kvinnan i förhör.

ANNONS

Gick rakt över Söderleden

Därefter knivhotade han ytterligare två butiksanställda, båda män i övre tonåren varpå den ene ringde till polisen. Gärningsmannen ska till fots sedan ha fortsatt rakt över Söderleden i riktning mot Sisjö golfklubb.

– Bilarna tutade men han fortsatte bara att gå, säger en av de knivhotade i förhör.

Alla tre kunde i fotokonfrontation peka ut mannen som sedan tidigare var känd av polisen.

Igenkänd av polisen

– Det första jag tänker på när jag ser filmen, baserat på gångstil, hållning, frisyr och näsa i profil är att det är en specifik person och det är X, skriver en polis efter att ha sett en filmsekvens när mannen lämnar K-rauta.

Polisen konstaterar också att det rör sig om samma person som fångas på övervakningsfilmerna inifrån butiken.

LÄS MER:De stoppade maskerad tjuv – grävmaskin stals vid Hills golfklubb

I förhör säger Mölndalsbon att han inte har något minne av att han varit på K-rauta den aktuella dagen. Däremot erkänner han att han var påverkad av narkotika vid tillfället.

Gick loss med brandsläckare

Dagen efter, 28 juli, begav mannen sig till Mölnlycke bibliotek där han stal en brandsläckare. Utanför biblioteket ska han sedan ha sprutat släckningspulver i ansiktet på en annan man. Och vid nästa korsning ropade han till en lastbilschaufför:

– Ge mig din lastbil!

Därefter ska det ha blivit det helt vitt i hytten varpå föraren tvingades stanna då det sved i ögonen och han hade svårt att se. Strax därefter greps Mölndalsbon av polis.

LÄS MER:Full mc-förare nekar till brott – kan få fängelse i upp till två år

– Jag minns inte att jag sprutat mot någon specifik person men jag minns att jag har använt brandsläckaren, säger mannen som varken bekräftar eller erkänner brotten i förhör.

Nu åtalas Mölndalsbon, som återigen sitter häktad, för försök till grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, misshandel och olaga hot. Samtliga fem brottsoffer yrkar på skadestånd på mellan 5 000 och 12 000 kronor.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS