Misstänkt algblomning – kommunen varnar

Kommunen vill göra föräldrar och hundägare ”extra vaksamma” på att det kan finnas algblomning i sjöarna just nu. Detta efter att allmänheten tipsat om blomning i Djursjön.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Efter ett tips om misstänkt algblomning i Djursjön går nu Mölndals stad ut med en varning för algblomning i sjöarna. Bilderna som skickats in visar på en liten mängd algblomning, men under gynnsamma förhållanden kan det öka snabbt, skriver kommunen på sin hemsida.

– Det finns alltid en risk för att giftiga toxiner bildas vid algblomning så det är viktigt att var uppmärksam. Den som ändå väljer att bada i sjön gör det på egen risk, säger miljöförvaltningens Raymond Thorley i pressmeddelandet.

Mölndals stad tar endast prover på de kommunala badplatserna och uppmanar badsugna som vill vara på den säkra sidan att besöka någon av dessa tio.

– Eftersom vi endast tar prover på våra kommunala badplatser så vill vi istället påminna alla om att vara vaksamma innan de hoppar i vattnet eller låter sina hundar bada, säger Raymond Thorley.

Algblomning är giftigt och kan orsaka hudirritation. För små barn och husdjur kan det utgöra en hälsofara.

LÄS MER:Medelhavsvärme i Mölndals sjöar – 25 grader

LÄS MER:Covid-smittan förväntas stiga när skolorna börjar

LÄS MER:Soptunnan på Brogatan har varit trasig hela sommaren: ”En styggelse”

ANNONS