Man hölls fången under natten till torsdagen.
Man hölls fången under natten till torsdagen. Bild: Stefan Bennhage

Misstänkt människorov i Mölndal – man hölls fången

Natten till torsdagen tog en man en svarttaxi i Mölndal. Därefter hölls han kvar mot sin vilja innan mannen släpptes av i Balltorp på morgonkvisten.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeMölndal usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Enligt polisen var mannen, som är i 30-årsåldern, chockad när han släpptes fri någonstans i Balltorp vid 08-tiden. När mannen tog svarttaxin och hur länge han hölls fången, är dock inget polisen i nuläget känner till. Varifrån mannen ska ha tagit taxin i fråga är inte heller konstaterat.

– Det är inte alls säkert att mannen tog taxin från Mölndal utan han kan ha plockats upp någon annanstans. Det tillsammans med hur länge han hölls fången är något vi kollar på inom ramen för utredningen , säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson vid 19.30-tiden på torsdagen.

Finns det några signalement på gärningspersonen?

– Inte som vi kan dela med media i nuläget i alla fall. Det är ett känsligt skede i utredningen, säger Hans-Jörgen Ostler vid polisen.

Vet ni var mannen hölls kvar mot sin vilja, i bilen eller på annan plats?

– Det är inte heller något som vi kan dela med media. Vi vill inte förvarna vad vi vet eller inte vet om den eller de som gjort detta.

Än så länge har man haft ett förhör med mannen, som inte ska vara fysiskt skadad efter händelsen.

– Det kommer givetvis fler förhör. Det hör till sakens natur att ha fler då han var så chockad, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

Samtalet kom in vid lunchtid

Händelsen anmäldes klockan 11.49 under torsdagen men först vid 19.27 gick polisen ut offentligt med saken på sin hemsida.

– Det för att det har varit så känsligt. Man har inte velat störa utredningen för att polisen ska få jobba själva i ärendet.

”Polisen arbetar nu med att få en bild över vad mannen har utsatts för och av vem/vilka”, skriver polisen på sin hemsida på torsdagskvällen.

– Inom ramen har polisen flera utredningsåtgärder. Det finns flera intressanta åtgärder som kan leda undersökningen vidare som kontroller och polisiära undersökningar, tillägger Hans-Jörgen Ostler.

En anmälan om människorov är upprättad. I nuläget finns ingen misstänkt.

LÄS MER:Två döms för rån och bortförande av Mölndalsbo

LÄS MER:Kålleredsbo ryckte halskedja – döms till fängelse

LÄS MER:Försökte råna man på telefon i centrala Mölndal: ”Hotade med våld”

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS