Misstänkt mordförsök i Broslätt under natten

Under natten till lördagen hittades en man i 40-årsåldern allvarligt skadad vid Norra Nedanvägsgatan i Broslätt. Polisen utreder händelsen som misstänkt mordförsök. Gärningsmannen är okänd. Brottsplatsen hölls avspärrad under lördagsmorgonen och tekniker var på plats.
– Mannen ringer själv in till oss och uppger att han blivit knivskuren av en okänd man, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

ANNONS
|

Det var klockan 00.26 under natten till lördagen som polisen larmades till korsningen mellan Irisgatan och Norra Nedanvägsgatan i Broslätt, i närheten av Circle K.

– Vi får in ett larm om att en man har blivit skadad med något vasst föremål. I nuläget vet vi inte exakt vad för typ av tillhygge som har använts, sa Sebastian Börjesson, polisens vakthavande befäl i Väst, under lördagsnatten.

Enligt polisen ska den skadade mannen själv ha larmat SOS.

– Han har någon form av skada i buken och vi anträffar en kniv på platsen som tas i beslag, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

ANNONS

Offret allvarligt skadad

Både polis och ambulanspersonal hjälpte den skadade mannen, som bedöms vara i 40-årsåldern, på plats och därefter fördes han till sjukhus med ambulans.

– Vi hjälpte till att vårda honom och i nuläget bedöms skadorna vara allvarliga, berättade Sebastian Börjesson.

Under lördagen vårdades mannen på sjukhus.

– Det kommer dröja innan han kan höras, han ligger på operation, säger Thomas Fuxborg.

Polisen har sökt med hundar

Enligt polisen ska brottet ha ägt rum intill en cykelbana utomhus på den nämnda adressen.

– Patrullerna har varit på plats sedan larmet inkom och har sökt med hundar i området efter eventuella spår och eventuella gärningspersoner. Det kan vara en eller flera misstänkta, men i nuläget är det oklart, sa vakthavande befäl Sebastian Börjesson på lördagsnatten.

Tekniker ska undersöka brottsplatsen

Platsen, som är den troliga brottsplatsen, spärrades av under lördagsmorgonen och vid 09-tiden var en polispatrull på plats för att hålla avspärrningarna. Tekniker väntades anlända senare under förmiddagen.

– Förutom kniven har vi inte några andra spår, och i nuläget finns det inga vittnen vad vi vet. Det var ju mannen själv som larmade oss, säger Thomas Fuxborg.

Polis på plats under lördagsmorgonen

Polisen misstänker att brottet skett närmare grönområdet i närheten av vägen, än på vägbanan. Vid 11-tiden anlände polisens tekniker. Enligt Mölndals-Postens reporter på plats beslagtogs en del föremål. Särskilt intresserade verkade teknikerna vara av en liten skogsdunge intill Norra Nedanvägsgatan.

Behöver Mölndalsborna oroa sig över att en ensam galning är på fri fot?

– Nej, absolut inte. Vi ser inga sådana tänkbara scenarion, säger Thomas Fuxborg.

LÄS MER:Man rånad av trio i Åby – hade med sig stor hund

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS