Mölndal galleria utrymdes efter brandlarm

När brandlarmet gick i Mölndal galleria stängdes snabbt köpcentret ner. Räddningstjänsten hittade ingen brand – men en annan förklaring till larmet.

ANNONS
|

Det var strax efter 13:10 som att ringande ljud ekade i Mölndals innerstad. Strax därefter fylldes Brogatan med folk då ett larm utlösts inne i Mölndal galleria. På insidan åkte automatiska jalusier ner och köpcentret stängdes av.

– Vi har kommit fram och letar efter orsaken, vi vet inte vad det är som är ligger bakom ännu, säger Jörgen Bech, larm- och ledningsoperatör räddningstjänsten Storgöteborg.

Höll upp dörrarna

Samtidigt som räddningstjänst tog sig till platsen tittade gallerians besökare nyfiket på. En av dem var Ulf Johansson som slagit sig ner på en av bänkarna utanför på Brogatan.

– Det är otroligt vad mycket människor det rymmer inne i gallerian. När man är där inne märker man inte det men nu ser man att det är väldigt många.

ANNONS

Vad var det som hände?

– Jag var på väg in i gallerian när larmet bröt ut och så mötte jag någon som sa att det var brandlarmet. Då höll jag upp dörrarna så att folk kunde komma ut, berättar han.

Redan vid klockan 13.25 kunde människor återvända in i lokalen, meddelar Mölndals-Postens reporter på plats.

Därför gick brandlarmet

Räddningstjänsten, som hade skickat en bil från Mölndalsstyrkan, kunde avsluta insatsen ganska snabbt. Efter en undersökning konstaterades att någon hade tryck på brandlarmet.

– Det var någon som tryckt in en larmknapp, vi gjorde en kontroll innan vi åkte hem, säger Björn Van Der Kaay, larm- och ledningsoperatör.

Texten uppdateras.

ANNONS