Arkivbild Göteborgs tingsrätt.
En Mölndalsbo döms till fängelse och tingsrätten bedömer att det också finns risk för återfall i kriminalitet. Arkivbild Göteborgs tingsrätt. Bild: Isabel Bark

Mölndalsbo döms till fängelse för en rad olika brott

Mölndalsbon har bland annat kastat kaffe i taket på socialkontoret, stulit från en bekant och slagit två poliser i ansiktet. Nu döms han till tre månaders fängelse för flera olika brott.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeMölndal usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

En man i 30-årsåldern från Mölndal döms för en rad olika brott och han har själv erkänt fyra av sex olika gärningar.

Den första gärningen inträffade på socialkontoret den fjärde april 2018. Mannen ska då ha vält omkull olika föremål samt kastat kaffe på flera av rummets takskivor. Ungefär ett år senare, den 15 juni 2019, vid Slottsskogen i Göteborg ertappades han med narkotikaklassade tabletter och testades även positivt efter en provtagning.

LÄS MER:Tre män åtalas för rånet mot bilfirman i Eklanda: ”Hade inga pengar till mat”

Sju dagar senare stal han en halskedja från en bekants bostad i Mölndal med ett uppskattat värde på cirka 840 kronor, men det är något han själv har förnekat. För att sedan kunna sig från platsen tog han också en annan privatpersons bil och de båda drabbade yrkade på skadestånd och krävde bland annat pengar för ägodelen, inlöst bil, kostnad för bärgning och ersättning av en barnstol.

Skadegörelse och våldsamt motstånd

Senare på hösten samma år ska mannen ha orsakat skador i ett rum som han hyrde av ett företag i Mölnlycke. Ett fönster, en tv och diverse möbler ska ha blivit sönderslagna.

LÄS MER:Dödshotade polischef – nu sänker hovrätten straffet

Exakt ett år senare efter skadegörelsen försökte två poliser få tag i mannen på Fredåsgatan i Mölndal efter att ha fått misstankar om narkotikabrott. Mannen svarade med att kränga med kroppen, sparka med benen och vifta med armarna i ett försök att ta sig loss - och i samma veva ska han också ha slagit båda poliserna i ansiktet och bitit en av dem. Men det sistnämnda är något som mannen själv har förnekat i förhör.

Risk för återfall i kriminalitet

Mannen förekommer sedan tidigare i belastningsregistret för 17 brott och har bland annat blivit dömd för ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen i maj 2018.

LÄS MER:Man döms för mordförsöket i Lindome – knivskar man som sagt ”horunge”

Sammantaget döms mannen nu för stöld, tillgrepp av fortskaffningsmedel, skadegörelse, våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och ringa narkotikabrott. Påföljden blir tre månaders fängelse. Tingsrätten bedömer också att det finns en risk för återfall i kriminalitet då han lever under oordnade förhållanden och har missbrukat droger sedan flera år tillbaka. Mannen har själv önskat någon form av behandling.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS