Mölndalsbo lurade till sig tre nätter på Landvetter airport hotel

En Mölndalsbo och hans tjej lyckades lura till sig tre nätter på Landvetter airport hotel genom att personen som gjorde bokningen låtsades vara vd för ett stort byggföretag. De rökte på rummet och tömde minibaren, men ville inte betala för vistelsen. Nu åtalas paret misstänkta för bedrägeri.

ANNONS
|

Mölndalsbon och hans flickvän, som båda är i övre 20-årsåldern, bestämde sig i juli 2022 för en mysig vistelse på ett hotell, och valet föll på Landvetter airport hotel. De åt och drack gott, tömde minibaren, rökte på rummet och tillbringade flera nätter på hotellet. Notan gick till slut på drygt 4 500 kronor för hela kalaset. Men det var inga problem för paret, de hade nämligen aldrig för avsikt att betala.

Det var i juli 2022 som polisen kallades till flygplatshotellet där personalen höll kvar en kvinna som vägrade betala för sin hotellvistelse. Patrullen fick samtidigt till sig att även en man tidigare hade varit där tillsammans med kvinnan, men att han hade kört därifrån. Han stoppades en stund senare i Mölndal och kunde därefter tas in till förhör.

ANNONS

Låtsades vara vd för stort byggföretag

En anställd i receptionen berättar att hon tidigare under dagen, då mannen från Mölndal hade checkat in, fick ett samtal från en person som hävdade att denne var vd för ett stort byggföretag.

Vd:n berättade för receptionisten att en anställd på företaget snart skulle komma in till hotellet och hade även varit mycket noga med att förklara för henne att den anställde var väldigt trött och ”att han har varit med om mycket” och därför skulle behöva äta och dricka gott, inkluderat alkohol.

När receptionisten hade bett vd:n att i stället mejla sin förfrågan så hade denne vägrat göra detta och gick enbart med på att framföra sina önskemål per telefon. I samtalet får receptionisten också en faktureringsadress och ett organisationsnummer.

Hotellet inser att de blivit blåsta

När en ansvarig på hotellet blir varse att det saknas ett riktigt faktureringsunderlag slog han upp den förmodade vd:ns telefonnummer på nätet och fick då upp varningar om att personen ”åker och lurar folk”. Den ansvarige hade då gått in på hotellrummet där han påträffar paret sovandes. Han informerade dem om att de från hotellets sida var medvetna om att byggföretaget inte kommer betala notan och tog med sig kvinnan till receptionen.

Samtidigt som hon står i receptionen går säkerhetslarmet, som indikerar att någon har tagit sig ut genom en nödutgång. Strax därefter ser de mannen springa till en bil på parkeringen och därefter köra fram och ställa sig framför hotellingången.

Kvinnan hävdar att hon har glömt sitt betalkort och att hon måste hämta det hos mannen i bilen, men hotellpersonalen vägrar låta henne gå därifrån. När en ur personalen informerar mannen i bilen om att de har kontaktat polisen som är på väg, så åkte han därifrån.

Kvinnan nekar till anklagelserna

I förhör berättar kvinnan att hon inte har någonting att göra med bedrägeriet, men medger samtidigt att hon ”har gjort bedrägerier innan" och att hon ”vet hur det går till”. Hon säger i stället att hon träffat mannen dagen efter det att han checkat in på hotellet och kommit dit först då. Mannen hade då hämtat upp henne vid Hemköp i Bifrost och de hade tillsammans åkt till hotellet.

Senare i samma förhör medger hon dock att mannen är hennes kille och att hon var medveten om att en kompis till mannen hade ringt till hotellet tidigare och sagt att han kom från ett stort byggföretag.

”Han sa att en av hans kompisar hade ringt till ett hotell och sagt att han var vd.”

Hur länge har ni varit tillsammans?

– I ett år, men det har varit fram och tillbaka, men idag har vi varit tillsammans i två veckor igen, men nu är jag så besviken på honom eftersom han bara körde iväg.

På frågan om varför hon valde att följa med till hotellet trots att hon var medveten om att de hade lurat till sig ett rum svarar kvinnan att det var för att hon inte hade någonstans att ta vägen den dagen.

"Han uppförde sig så fult”

Mannen å andra sidan vill inte alls kännas vid att han skulle ha försökt lura sig till en hotellvistelse, utan menar att han bara struntade i att betala för att han ansåg att hotellet behandlat dem illa i samband med att den hotellansvarige gick in i deras rum.

Varför lämnade du hotellet utan att betala? frågar förhörsledaren.

– Jag kände inte att jag ville betala för att han uppförde sig så fult. Han var hotfull, svarar mannen.

Varför lämnade du hotellet via nödutgången?

– För att jag blev skrämd utav han som kom in i rummet.

Han erkänner dock att de rökte på rummet men hävdar att han hade haft för avsikt att betala för sig. Han säger också i förhöret att han kan betala sin nota.

Misstänkts för flera fall av bedrägeri

Förutom de drygt 4 500 kronorna som paret borde ha betalat för mat och boende så begär hotellet även 5 000 kronor i ersättning för saneringskostnader på grund av röklukt på rummet.

Mannen är nu misstänkt för ett fall av bedrägeri. Kvinnan är misstänkt dels i fallet med flygplatshotellet samt för ytterligare tre fall av bedrägeri.

Mannen nekar till alla anklagelser. Kvinnan nekar till brott i samband med hotellvistelsen, men erkänner brott i de övriga tre fallen. Samtidigt hävdar hon att hon i sin tur blivit tvingad att göra detta.

LÄS MER:Marina blev bestulen på sin barnvagn inne på Åbybadet

LÄS MER:Anställd slog in falska returer och blåste Byggmax på 13 000 kronor

LÄS MER:Hon betalade 39 kronor för dyra rullgardinen på Ikea – döms i Göteborgs tingsrätt

LÄS MER:Mölndalskvinna döms för bedrägeri – lade upp falska båtannonser på Blocket

ANNONS