Mölndalsbo misshandlade två på McDonald’s – minns ingenting

Det som började med ett glatt samtal om IFK Göteborg slutade med misshandel. En Mölndalsbo i 25-årsåldern döms nu för att ha utdelat slag mot två män på McDonald’s hösten 2019.

ANNONS

Händelsen ägde rum inne på McDonald’s på Kungsportsavenyn, Göteborg, i augusti 2019. Två unga killar hade varit på utestället Park Lane med några kompisar. Inför hemresan begav de sig till snabbmatsrestaurangen för att äta och köpa med sig hämtmat.

Spelat i IFK

En märkbart berusad man i 25-årsåldern kom fram till deras bord och började enligt förhörsprotokollet att prata med dem ”om allt mellan himmel och jord”. Framför allt pratade mannen om att han hade spelat fotboll i IFK Göteborg när han var yngre och att han var en entusiastisk supporter till laget.

LÄS MER:Mölndalsbo misshandlade två på McDonalds’ – minns ingenting

En av killarna nämnde att han också hade spelat i laget. Då blev den berusade mannen aggressiv, tog en av killarnas take-away-påsar och drämde den mot bordet. Sedan hävdade han att någon av dem hade ”jiddrat med honom”, och frågade om de ville känna på en rak höger.

ANNONS

– Nej, vi är inte såna killar, vi håller inte på med sånt, svarade en av dem.

LÄS MER:Tonåring döms för misshandel utanför Streteredsskolan – sparkade lillebroderns rival

Plötsligt angrep mannen sällskapet. Den ena killen fick motta en örfil på vänster sida av huvudet. Hans vän träffades å sin sida av ett knytnävsslag i pannan. Han förstod först inte vad som hade inträffat och lutade sig fram – då slog mannen honom även i bakhuvudet. Den berusade fortsatte sedan med att springande jaga ut honom från McDonald’s.

På andra sidan gatan såg den flyende killen en vakt. Han berättade för honom vad som hade hänt, varpå vakten sade att han inte jobbar på McDonald’s och därför inte hade något ansvar för lokalen. Han ringde dock polisen å killarnas vägnar.

LÄS MER:Scannade inte alla varor på Ica – kvinna från Mölndal döms

Minns ingenting

Mannen i 25-årsåldern, som är bosatt i Mölndal, har bestritt ansvar för brott och motsatt sig att betala skadestånd, med anledningen att han inte kommer ihåg någonting av händelsen. Han ber dock om ursäkt till de drabbade om det verkligen var så att den inträffade.

”Han minns inte att han har träffat [killarna]”, står det att läsa i domen. ”Det stämmer dock att han spelade i IFK när han var yngre.”

LÄS MER:Busschaufför döms – körde på kvinna utanför McDonald’s i Mölndal: ”Hon flög som en trasdocka”

Tingsrätten bedömer killarnas berättelse som trovärdig. Den har dessutom stöd i fotografier av de bulor som uppstått, samt av utomståendes vittnesmål. Därför döms mannen för misshandeln, utöver ett ringa narkotikabrott han begick två veckor förre händelsen.

Straffet blir ett skadestånd till de två misshandelsoffren om 5 000 kronor vardera, samt villkorlig dom på 75 timmar samhällstjänst.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS