Det var i rondellen vid Baazgatan som olyckan skedde. I kollisionen föll mopedisten och fick mopeden över sig. Han blev förd till sjukhus med smärtor i bäcken, lår och armbåge bland annat. Nu yrkar han på skadestånd. Foto: Polisen
Det var i rondellen vid Baazgatan som olyckan skedde. I kollisionen föll mopedisten och fick mopeden över sig. Han blev förd till sjukhus med smärtor i bäcken, lår och armbåge bland annat. Nu yrkar han på skadestånd. Foto: Polisen Bild: Polisen

Mopedist blev påkörd i rondellen vid Baazgatan – nu åtalas bilisten

En man i 45-årsåldern fick föras till Sahlgrenska efter att ha blivit påkörd när han färdades på moped. Nu åtalas bilföraren som misstänks för vållande till kroppsskada.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var i slutet av juli som olyckan inträffade. En man i 45-årsåldern kom körande i rondellen på Baazgatan när han blev påkörd i sidan av en bilist som inte lagt märke till mopeden. I samband med kollisionen föll mannen på mopeden och blev förd med ambulans till Sahlgrenska med smärtor i bland annat bäcken, lår och armbåge.

Efteråt har mopedisten uppgett att bilen kom i hög hastighet.

LÄS MER:Mopedolycka i rondell – körde in i bil

Bilföraren, en man i 60-årsåldern, uppgav i förhör att han körde långsamt och hade sett sig om innan han körde in i rondellen. Väl inne i rondellen ska sedan mopeden ha dykt upp plötsligt och enligt förarens upplevelse var det mopedisten som färdades i hög hastighet.

”Han kom från ingenstans”, som mannen själv uttrycker det i förhöret.

Kräver skadestånd

Mannen som körde bilen har tidigare fått ett par varningar för trafikförseelser. Vad det gäller olyckan i rondellen varken erkänner han eller nekar till något brott. Han ville inte heller godta det krav på ersättning för sveda och värk som mopedisten gjort anspråk på.

Nu väcks åtal mot bilföraren som enligt förundersökningen är misstänkt för brott mot trafikförordningen samt vållande till kroppsskada.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS