Mopedist i Lindome åtalas för grov rattfylla – misstänks ha kört full och utan körkort

En man i 30-årsåldern misstänks för brott efter att han tagit mopeden från krogen – trots att han druckit och hade indraget körkort. Nu åtalas han.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var när mannen, en kväll i juli, körde moped som polisen tyckte att hjälmen han hade på sig såg konstig ut och stoppade honom. Detta skedde på Hällesåkersvägen.

Redan när mannen kontrollerades ska han enligt polisen ha berättat att han druckit. När han sedan togs in för att blåsa visade det sig att han hade knappt en promille alkohol i kroppen.

"Det finns inget att säga”

Sedan tidigare hade mannen fått sitt körkort indraget för ett liknande brott. Och i förhör erkänner han både till rattfylla och olovlig körning.

– Det finns inget att säga. Jag körde från Lindome full. Det skulle jag inte gjort och nu gjorde jag det, säger mannen till polisen när de ber honom berätta om händelsen.

Polisen: Har du något som du vill tillägga i förhöret?

– Nej. Inte mer än att jag är ledsen.

Nu åtalas mannen för rattfylleri i samband med färden samt grov olovlig körning.

Som påföljd yrkar åklagaren att mannen ska få åtminstone 120 dagsböter à 320 kronor, alltså en en bot på sammanlagt 38 400 kronor.

LÄS MER:Polisen jagade bilist på från Kungsbacka till Mölndal: ”Misstänkte att föraren körde rattfull”

LÄS MER:Han körde utan körkort i 25 år – stoppades på Söderleden

LÄS MER:Kvinna utsatt för stöldförsök på Mölndals station – mitt under sändning på Instagram

ANNONS