Nathalie ”Nattid” Danielsson har lämnat Lindome: ”Jag trivs hur bra som helst”

Nathalie Danielsson, eller ”Nattid” som hon även kallas, var Lindomes stora sociala medier-stjärna. Nu har hon lämnat orten.
– Jag trivs hur bra som helst, säger hon om sitt nya liv i Kungsbacka.

ANNONS
LocationKungsbacka||

I dag har Nathalie Danielsson 2,3 miljoner följare på Tiktok och är en av Sveriges mest inflytelserika profiler på nätet. Men vägen fram dit har varit väldigt tuff.

Sedan Nathalie, eller Nattid, som hon kallas på sociala medier, var sex år gammal har mobbningen varit en vardag för henne. Det började bland klasskompisarna på skolan i Trelleborg, men spred sig till andra skolor i staden som klumpade ihop sig i gäng och gick på henne. Nathalie fick ta hat, hot och mängder av trakasserier.

– Jag kunde inte gå på stan själv för att folk skrek att jag var en ”jävla hora”, de sparkade på min cykel och folk ringde och hotade mig i telefon. Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv.

ANNONS

Nathalie Danielsson

Smeknamn: Nattid.

Född: Trelleborg.

Bor: Kungsbacka.

Ålder: 20 år.

Yrke: Influencer.

Antal följare: Tiktok 2,3 miljoner, Instagram 301 000, YouTube 130 000.

Musically blev räddningen från verkligheten

I allt jobbigt hittade Nathalie sin grej, nämligen appen Musically. Detta var den tidiga versionen av dagens Tiktok, där man la upp videor och dansade till olika låtar. Nathalie var en av de första svenskarna att börja använda appen, och dansade för fullt samtidigt som hon skrev glada och positiva kommentarer till sin följare. Fort växte hennes dansvideor, och följarantalet ökade mer och mer.

Men trots att Nathalie växte på sociala medier slutade inte mobbningen, utan tog i stället ännu mer fart.

– Folk kände nu att de hade rätten att mobba mig ännu mer, och att vara ännu taskigare. De visste att jag tjänade pengar på vad jag gjorde, så då var det väl en avundsjuka i det som de ville få ut, säger Nathalie.

Spred kärlek till andra trots trasig insida

Sociala medier blev Nathalies räddning, där fick hon vara kreativ och göra allt hon tyckte var roligt. Jämfört med utsattheten i skolan var det en helt annan värld.

– På sociala medier fick jag för första gången jag fick höra att jag var fin. Jag svävade på moln av det, och sedan direkt utanför dörren var det som att komma till helvetet.

Flyttade hemifrån som 16-åring

Till sist beslutade hon sig för att inte läsa på gymnasiet, utan att i stället flytta till Stockholm och jobba med sociala medier på heltid.

– Jag var 16 när jag flyttade till Stockholm, och bodde där i tre månader. Under tiden jag var där så spelade jag in en serie med SVT om mig, jobbade med sociala medier, var inne i en depression och bodde så långt ifrån mamma och pappa. Så till slut gick det inte mer, och då flyttade jag tillbaka till Trelleborg igen.

Fick nog av Trelleborg efter äggkastning

Tillbaka till Trelleborg, och tillbaka till trakasserierna. Där kastades tegelstenar och ägg på familjens hus, och brevlådan sprängdes. Till slut fick familjen nog, och flyttade till Lindome. Då förändrades Nathalies liv helt.

– Jag fick äntligen komma till ro. Alla var så välkomnande, och här träffade jag mina två bästa tjejkompisar. Då fick jag ta igen allt som jag tidigare inte har kunnat göra, säger Nathalie och fortsätter:

– Jag hade aldrig gått på stan själv, aldrig varit på klubben, aldrig varit på festival. Det var så sjukt, för helt plötsligt kände jag mig vuxen och fri.

Vill uppmärksamma mobbning

Numera bor inte Nathalie kvar hos föräldrarna i Lindome. Hon har flyttat till en lägenhet i Kungsbacka, där hon trivs som fisken i vattnet. Det är inga som kastar ägg eller tegelstenar på huset och inga som spränger brevlådor – i stället hamnar det då och då ett brev och lite godis utanför hennes ytterdörr.

– När jag flyttade hit var det några som stod utanför och skrek mitt namn, och det var ju varken kul för grannarna eller mig. Men nu har det inte hänt sedan dess, och jag trivs hur bra som helst här.

Fokus på jobbet

Nu fokuserar hon helt på sina sociala medier, där hon pratar mycket om mobbning och psykisk ohälsa.

– Jag vill visa att jag är precis som alla andra, och jag tror att mina följare uppskattar det. Jag har också dåliga dagar, jag kan vara skitful hemma, jag orkar inte alltid duscha. Och det tro jag att de uppskattar att se, för många tror nog att alla influencers lever ett glamoröst liv där det är massor av pengar och perfektion, men så är det verkligen inte.

Trots att det i dag inte är lika många som kommer fram till Nathalie och beter sig illa mot henne, finns det en stor rädsla kvar inom henne.

– Jag får en sådan ångest om det går förbi två killar eller tjejer och jag står ensam. Det har dock blivit mycket bättre än vad det var förr, då kunde jag sätta mig i bilen och vara helt förstörd efter att två ungdomar bara gått förbi mig. Ibland kan jag tänka att jag bara borde skärpa mig, det är ju bara ungdomar. Samtidigt förstår jag ändå varför jag är så rädd än i dag.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS