Ida Johansson, filmstjärna, skådespelare och glädjespridare blev Årets Mölndalsbo 2022. I år sitter hon i juryn.
Ida Johansson, filmstjärna, skådespelare och glädjespridare blev Årets Mölndalsbo 2022. I år sitter hon i juryn. Bild: Elvira Linderot

Nominera till Årets Mölndalsbo 2023 – vem tycker du det ska bli?

Det börjar bli tradition. För tredje året i rad ska Mölndals-Posten utse Årets Mölndalsbo. Så nu lyder uppmaningen: nominera en kommuninvånare som gjort något positivt under året som gått och som är en inspiration för andra.
Se hur du nominerar nedan.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeMölndal|

Kriterier för att bli Årets Mölndalsbo

Den du nominerar ska:

• Ha gjort något positivt under 2023.

• Vara en inspiration för andra.

• Göra en skillnad i andra människors liv.

• Vara bosatt i Mölndals kommun.

Såhär nominerar du:

Skicka ett mejl till oss på redaktion@molndalsposten.se och skriv ”Årets Mölndalsbo 2023” i ämnesraden. Mejlet måste innehålla:

För- och efternamn på den du vill nominera, samt ålder, telefonnummer och förstås en motivering.

• Skicka också med dina egna kontaktuppgifter i form av för- och efternamn, telefonnummer och mejladress.

Sista dagen för att nominera är 10 december!

Både 2021 och 2022 har omkring 50 personer nominerats till att bli Årets Mölndalsbo. Ingela Skarin Håkansson, diakon i Lindome församling, tilldelades utmärkelsen under premiäråret för enastående insatser under och efter den stora branden på Tåbrovägen. I fjol var det filmstjärnan, skådespelaren och glädjespridaren Ida Johansson från Teater Glädje och Glada Hudik som röstades fram av tidningens läsare.

Det har överraskat vid nomineringen

Tobias Holmgren är journalist på Mölndals-Posten och biträdande projektledare för Årets Mölndalsbo.

– Vi på redaktionen är uppspelta och förväntningsfulla. Det här är en tidig julklapp till oss alla, och någonting av det roligaste man får göra som reporter på Mölndals-Posten, säger han.

Vad har arbetet med utmärkelsen lärt dig från tidigare år?

– Det som har överraskat mig är inte främst att vi har så många duktiga och osjälviska vardagshjältar i kommunen, utan att så otroligt många är villiga att höra av sig och lyfta fram de goda exemplen. Tusentals faktiskt, varje år. I Mölndal gör vi inte bara gott, vi vill också att de som gör gott ska belönas. Det är en vänlig kommun.

Vilken är din favoritdel av processen?

– Jag tycker om porträtten som vi gör längs vägen av de vänner, grannar, pedagoger, fritidsledare, dansare, murare och hedersknyfflar som nominerats. Ofta blir personen väldigt överraskad när vi hör av oss. “Va? Har jag? Vad säger du?“. Det är roligt att få ljusa upp deras dag, kanske rentav hela deras månad eller år.

Tobias Holmgren, reporter på Mölndals-Posten och biträdande projektledare för Årets Mölndalsbo 2023.
Tobias Holmgren, reporter på Mölndals-Posten och biträdande projektledare för Årets Mölndalsbo 2023. Bild: Clara Tjärnberg

Varför är det viktigt att utse Årets Mölndalsbo?

– Jag säger som jag alltid brukar i de här sammanhangen: Vi vill att Mölndalsborna ska firas, och vilken plats är bättre för det än stadens egen tidning? Kommuninvånare som gör positiva saker och sprider inspiration till sina medmänniskor finns det gott om, men det är sällan som de uppmärksammas.

10 december – sista dag för nominering

Fram till den 10 december kan du nominera en person som du tycker förtjänar att bli Årets Mölndalsbo. Sedan börjar arbetet för juryn, som består av Mölndals-Postens redaktion och fjolårets vinnare Ida Johansson. Precis som förra året kommer juryn sedan att sålla fram fem personer som är särskilt förtjänta av priset. Och därefter kommer Mölndals-Postens läsare att under drygt två veckors tid, 14–31 december, få rösta på vem som ska bli Årets Mölndalsbo 2023.

– Bollen ligger hos våra läsare. Det blir upp till dem att rösta på vilken av dessa fem som de tycker borde vinna utmärkelsen i år, säger Tobias Holmgren.

Årets Mölndalsbo – så går det till

Att nominera någon är enkelt. Man mejlar in alla uppgifter till oss på redaktion@molndalsposten.se och skriver en motivering till varför personen ska bli Årets Mölndalsbo. Ett viktigt kriterium är att personen som nomineras ska vara bosatt i Mölndals kommun, det vill säga Mölndal, Kållered, Lindome eller Hällesåker. Men också att den ska ha gjort något positivt under året och varit en inspiration för andra.

Vinnaren av Årets Mölndalsbo 2023 kommer, förutom äran, att få ett pris i form av en pokal och en riktigt fin, lokal upplevelse.

Så nominerar du den du tycker ska bli Årets Mölndalsbo 2023

Skicka ett mejl till oss på redaktion@molndalsposten.se och skriv ”Årets Mölndalsbo 2023” i ämnesraden. Mejlet måste innehålla:

För- och efternamn på den du vill nominera, samt ålder, telefonnummer och förstås en motivering.

• Skicka också med dina egna kontaktuppgifter i form av för- och efternamn, telefonnummer och mejladress.

Sista dagen för att nominera är 10 december!

LÄS MER:Ida Johansson blir Årets Mölndalsbo 2022: ”Så jädra tacksam”

LÄS MER:Nya superlistan: Här är alla som nominerades till Årets Mölndalsbo 2022

LÄS MER:Pontus Lövemark, ”Mannen i den blå jackan”, kan bli Årets Mölndalsbo 2022

LÄS MER:Här överraskas Årets Mölndalsbo på jobbet i Lindome församling

ANNONS