Nu är det avgjort – här är Mölndals knasigaste träd

Det går knappast att kalla det för en jämn kamp. Hela 83 procent valde att lägga sin röst på naturens egen dickpic – den märkliga roten i Änggårdsbergen som lätt kan leda tankarna till ett manligt könsorgan, också hos Mölndalsbor utan alltför livlig fantasi.

ANNONS
|

Jungfruplatsbon Christin Åkerberg skrattar när hon får höra att hennes bidrag röstats fram som det knasigaste trädet i kommunen. Det är roligt, tycker hon, men inte speciellt överraskande.

LÄS MER:Mölndals knasigaste träd – här är finalisterna

Har skrattat mycket

– Ska jag vara ödmjuk eller ärlig? Jag hade det på känn. Det fanns förstås en risk för att folk skulle tycka att det var stötande med en bild av ett snoppträd, men som tur är verkar de flesta bara ha tyckt att det var roligt, säger hon.

Hur känns det?

– Helt fantastiskt! Nu ska vi ha en stor fest. Nej, jag skojar bara. Men det är en rolig grej, helt klart. Jag har skrattat mycket åt det.

ANNONS

Har någon hört av sig efter att trädet hamnade i Mölndals-Posten?

– Flera vänner har ringt och sagt att det väl var självklart att just jag skulle nämna dasen i skogen, säger Christin.

Mölndals knasigaste träd

I somras gick Skogssällskapet, en stiftelse som arbetar med skog och mark, ut och efterlyste ”Sveriges knasigaste träd”. Gensvaret var enormt.

– Efterlysningen av de knasiga träden har väckt ett otroligt engagemang. Många svenskar har tagit sig ut i naturen för att upptäcka den mångfald som finns, sade Karin Fällman Lillqvist, hållbarhetschef på Skogssällskapet, i ett pressmeddelande.

Inget träd från Mölndal tog sig in bland träden som utsågs till knasigast i Västergötland. För att rätta till den missen utlyste Mölndals-Posten en egen tävling, som vanns av den ekivoka roten i Änggårdsbergen. Nominerade gjorde Christin Åkerberg från Jungfruplatsen.

Många missar

Roten hittar man enklast genom att gå mot Änggårdsbergen från Bifrost, och titta ner när man når backens krön. Trots att den ligger så synligt misstänker Christin Åkerberg att inte särskilt många är medvetna om den.

LÄS MER:Vilket är Mölndals knasigaste träd?

– Vem vet, den kanske har funnits där sedan jag var liten? Eller ännu längre tillbaks? Grejen med den där backen är att man knappast orkar koncentrera sig på omgivningen eller på marken nedanför en, utan det är fullt fokus på att överleva. Så jobbig är den.

Noll turistpotential

Att Mölndals knasigaste träd nu ska bli en turistmagnet ser hon inte som en lågoddsare.

LÄS MER:Här är hembygdens unika bilder över Mölndal

– Nej, det tror jag väl inte. Men kanske att folk börjar öppna ögonen lite grann. Det är väldigt fin natur som vi har i Mölndal. Man kan missa mycket när man går i sina egna tankar. Några gånger har vi haft med oss hundarna, och vid ett tillfälle har de reagerat på att vi plötsligt står bredvid en älg. Själv såg vi det inte.

Finns det någonting du vill tillägga?

– Tack Mölndal, säger Christin Åkerberg.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS