SMHI beskriver de senaste dagarnas värmebölja som över det normala. Men nu är det svalare luft på ingång.
SMHI beskriver de senaste dagarnas värmebölja som över det normala. Men nu är det svalare luft på ingång. Bild: Stina Stjernkvist/TT

Nu blir det svalare efter värmechocken

Det har varit rena rama högsommaren i Mölndal. Men de kommande dagarna ser det ut att återgå till mer normalt väder, enligt SMHI.
– Jag skulle inte kalla det kallare väder men det är lite svalare luft på ingång, säger Emma Rosengren, meteorolog på SMHI.

ANNONS
|

Under helgen har den som gillar värme och sol kunnat njuta ordentligt. Temperaturerna har nått upp mot 25 grader, något som inte beskrivs som normalt för maj månad.

– Det har varit varmare för årstiden än normalt. Som det ser ut blir det lite svalare kommande dagar men då blir det runt 20 grader istället, säger Emma Rosengren.

Perioden de jämför med är åren från 1990 till 2020.

– Vi har de senaste dagarna legat mycket över den perioden. Det har varit högsommartemperaturer, säger Emma Rosengren.

Kan komma en skvätt

Men någon extrem värme har det inte varit. Om det är över 26 grader flera dagar i rad kan SMHI gå ut med ett meddelande, som det kallas.

ANNONS

– Det är ingen varning men det är mer för att uppmärksamma riskgrupper som inte klarar höga temperaturer. Varningar går vi ut med om det är över 30 grader flera dagar i följd, säger Emma Rosengren.

Men regnet lyser fortsatt med sin frånvaro. Det kan komma en liten skvätt på torsdag. Till helgen blir det soligt men inte samma värme som var.

– Jag skulle inte kalla det kallare väder men det är lite svalare luft på ingång, säger Emma Rosengren.

LÄS MER:Insamlingar startas för Elinas kamp mot FNS

LÄS MER:Snabba kunder belönades med guldtackor i nyöppnade butiken

LÄS MER:Vargen jagade Wilmer, 15: ”Det var otäckt men coolt”

ANNONS