Nu byggs det på Östra Lindomevägen – i två veckor: ”Begränsad framkomlighet”

Östra Lindomevägen i nära höjd med Spinneriet ska bli trafiksäkrare. Det har Mölndals stad bestämt, och ägnar därför två veckor åt att bland annat bygga ett nytt övergångsställe.

ANNONS
|

På kommunens hemsida uppges att vägarbetet börjar 24 oktober. Förhoppningen är att allt ska vara färdigt senast 4 november. Beroende på hur arbetet fortlöper kan den angivna byggtiden på två veckor dock komma att förkortas eller förlängas.

Planen är att förbättra trafiksäkerheten på vägen mot Sinntorps förskola och skola. Detta ska kommunen åstadkomma genom ett antal trafikåtgärder på Östra Lindomevägen, strax söder om Spinneriet.

Övergångsställe

Bland annat ska ett hastighetssäkrat övergångsställe samt en cykelpassage byggas mellan korsningarna till Spinnmästarevägen och Gödebergsvägen. Detta är tänkt att ersätta ett tidigare övergångsställe österut på vägen, som togs bort när man lade ny beläggning.

ANNONS

Maxhastigheten på sträckan ska regleras till 30 kilometer i timmen. För att uppnå det ska övergångsstället och cykelpassagen förses med ett fartgupp. Dessutom ska de vara upphöjda.

Begränsad framkomlighet

Arbetena genomförs på dagtid mellan klockan 9 och 15.30. Bilister bör räkna med ”viss begränsad framkomlighet” under de två veckorna, skriver kommunen, eftersom ett körfält behöver stängas av. Man uppmanas att sänka farten förbi arbetsplatsen och att visa hänsyn till dem som arbetar med trafikåtgärderna.

Bussar får även de en begränsad framkomlighet vid byggplatsen. ”Men då arbetena sker utanför rusningstid räknar vi med att kollektivtrafiken påverkas i mindre utsträckning”, uppger kommunen.

Under byggtiden kommer gång- och cykelvägen att bli avsmalnad – därför kan man emellanåt behöva leda sin cykel.

Vägarbetet väntas orsaka visst buller för de boende i närområdet.

LÄS MER:Vittne på sparkcykel såg bil i Lindome vingla fram och tillbaka – krockade

LÄS MER:Mannen som körde på en kvinna vid Franks gatukök i Lindome döms – hon får inget skadestånd

LÄS MER:Våffleriet drabbades av inbrott utanför Spinneriet i Lindome: ”Känns kränkande”

ANNONS