Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Nu finns sex tiomiljonershus till salu utanför Mölndal

Sex villor i tiomiljonersklassen har börjat läggas ut till försäljning i Mölndal och alla finns i det nya växande området Hills. Men det är inte första gången som villor säljs den prisklassen i Mölndal.

I området Hills Villastad finns det i dagsläget 179 färdigbyggda villor och när allt är klart kommer det att finnas 450 bostäder – villor, radhus och lägenheter. Och de nya sex villorna kommer att kosta från 10 450 000 kronor och uppåt.

Trots att villorna ligger i den dyrare prisklassen har fastighetsbolaget Nordr, en av dem som har utvecklat villorna, märkt av ett stort intresse.

– Som det ser ut nu har vi ett väldigt högt tryck på dessa hus så det gäller att vara snabb om man vill köpa en av villorna, säger Leif Danielsson, vd Nordr Sverige, i ett pressmeddelande.

Villan att se ut i Hills villastad. Bild: Nordr
Villan att se ut i Hills villastad. Bild: Nordr

Högt tryck på villor

Enligt Svensk mäklarstatistik har det sålts 337 villor i Mölndal de senaste tolv månaderna och i snitt säljs det mellan 20-30 villor i månaden. Men det är inte bara i Mölndal som folk vill köpa villor, utan det är stor efterfrågan i hela Sverige.

– Mölndal är inte unikt på något sätt. Det har sett ut så för villor i hela Sverige. Alla villor har ökat kraftigt i pris, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk mäklarstatistik.

LÄS MER: Lång väntan för att få en lägenhet – kötider på upp mot 12 år

Medelpriset för en villa i Mölndal ligger i snitt på 5 431 000 kronor och det senaste året har priset ökat med 15,9 procent. Per-Arne Sandegren tror att pandemin kan vara en bidragande orsak till den kraftiga prisökningen för villorna i Sverige. Hemmaarbete har bland annat blivit allt mer populärt.

– Man ser trenden i de hushåll där det finns två vuxna som jobbar hemma. Det är kanske nu som man passar på att lämna sin bostadsrätt för villan som man har längtat efter i flera år.

LÄS MER: De bor högst upp i Kvarnbytornet – kika in i Susannas och Freds topplägenhet

Fler villor har sålts för tio miljoner

Bjurfors är en av flera mäklarfirmor som säljer villor i tiomiljonersklassen i Mölndal. I mars sålde de en på Lyckogatan för 11 750 000 kronor och i april på Wättnegatan för 11 000 000 kronor.

– Jag upplever att de dyrare objekten går bättre än de som ligger mellan fyra till åtta miljoner. I dagens läge är det svårt att sätta ett utgångspris. Alla sitter hemma i och med pandemi, dessutom går börsen bra, säger Philip Salomonsson, villamäklare på Bjurfors.

Philip Salomonsson berättar att några av deras populäraste områden är Toltorpsdalen och Krokslätt.

– De som sitter på trevliga lägenheter i Göteborgs innerstad söker ofta efter fina villor i Johanneberg, men nu har göteborgarna fått upp ögonen för de här områdena och blir på så vis mer tryck på objekten och det resulterar i stigande priser.

Philip Salomonsson, villamäklare på Bjurfors. Bild: Bjurfors
Philip Salomonsson, villamäklare på Bjurfors. Bild: Bjurfors

Då kan du köpa din tiomiljonersvilla

De sex villorna som ligger i Hills är 206 kvadratmeter stora, och tomterna är mellan 750 till 1040 kvadratmeter. Nu i maj börjar villorna läggas ut till försäljning.

– Målet har varit att skapa ett särpräglat boende där läget vid golfbanan i kombination med det naturnära läget skapar en hög livskvalitet för de boende. De här sex villorna har väl tilltagna levnadsytor, kvalitativ inredning och stora fria tomter med utsikt över golfbanan, så de är helt unika och väldigt efterfrågade av många spekulanter, säger Anna Dahlberg, projektledare Nordr i pressmeddelandet.