Nu kan Lindomebor skänka klappar till behövande familjer

I år har Lindome församling och den lokala Ica-handlaren gått samman för att hjälpa familjer som har det tufft. Den som vill bidra med en gåva kan lämna den på lördag.

ANNONS
|

Den är Ica-handlaren Linda Dahlin som tagit initiativ till projektet Skänk en julklapp. Butiken kommer att skänka kassar med julmat till behövande barnfamiljer och ber nu om hjälp från privatpersoner som vill bidra med julklappar till barn upp till 18 år.

– I år känns det viktigare än någonsin att hjälpa till för jag tror att det finns en del familjer som hamnar i den situationen att de inte har råd med julmat och paket. Vi har sedan tidigare ett fint samarbete med Lindome församling och de har utarbetade kontakter när det kommer till att hjälpa dem som behöver, säger Linda Dahlin.

ANNONS

Nytt och oinslaget

Den 10 december kan man lämna in sina gåvor i butiken.

– Det ska vara nya saker eftersom det här är barn som väldigt sällan eller aldrig får något som är helt nytt. Annars uppmuntrar jag hållbart, men den här gången passar det inte med återbrukade saker, säger Linda Dahlin.

Vad är bra gåvor?

– Det kan vara gosedjur, Lego brukar också vara uppskattat och presentkort är bra till äldre barn, så de själva kan gå och välja, säger Linda Dahlin.

Julklapparna ska vara oinslagna, det är viktigt.

– Då kan föräldrarna välja det som passar deras barn, de vet vad barnet får och kan själva slå in det med papper som vi skickar med, säger diakon Ingela Skarin Håkansson.

Till dem som behöver

Det är Lindome församling som kommer ta hand om gåvorna och ansvara för utdelningen. Vill man lämna en gåva men inte har möjlighet att göra det på lördag kan man göra det på församlingshemmet istället, gärna innan lördag.

– De som har behov får höra av sig till oss. Vi vänder oss till dem som verkligen behöver hjälpen, säger Ingela Skarin Håkansson.

Märker ni i församlingen att det är tufft för barnfamiljer i år?

– Vi har inte märkt det så tydligt än, men jag tror att det kommer att märkas och det finns familjer som har det kärvt jämt.

Kommer det in fler gåvor än vad som behövs i Lindome kommer överskottet skickas vidare till Migrationsverkets ankomstboende Sagåsen eller Fässbergs församling.

Tanken är att julklappsinsamlingen ska bli årligt återkommande i Lindome framöver.

LÄS MER:Hundratals julsugna gick på tomtevandring i Bunketorp

LÄS MER:Fotbollstränaren Dane Ivarsson tar över i Jitex BK: ”Kul och spännande”

LÄS MER:Kyrkan samlar in julklappar till familjer som har det tufft

ANNONS