– Det är ju väldigt torrt i skog och mark och naturen behöver det här regnet, säger Sandra Fyrstedt, meteorolog på SMHI.
– Det är ju väldigt torrt i skog och mark och naturen behöver det här regnet, säger Sandra Fyrstedt, meteorolog på SMHI. Bild: Robin Aron

Nu kommer regnet – men sommarvärmen finns i sikte

Under tisdagen rör sig ett ordentligt regn in över Mölndal. Närmare tio mm väntas falla under dagen och kvällen och det fortsätter under onsdagen. Men i slutet av SMHI:s prognos syns sommarvärme och sol.
– Som det ser ut kommer ett högtryck med sol och sommarvärme, säger Sandra Fyrstedt, meteorolog på SMHI.

ANNONS
|

Hittills i maj har det i hela landet fallit betydligt mindre regnmängder än vanligt. Men under tisdagens väntas ett ihållande regn över Mölndal.

– Framåt lunchtid ser det ut som att regnet tar sig. Det kan komma upp till tio mm, men lokalt kan det komma mer än så. Det är ju väldigt torrt i skog och mark och naturen behöver det här regnet, säger Sandra Fyrstedt, meteorolog på SMHI.

Lämna paraplyet hemma

Regnet håller i sig fram till kvällen och eventuellt en stund in på natten. Även under onsdagseftermiddagen väntas regn enligt SMHI:s prognos, men det är ingen idé att ta med sig paraplyet ut.

ANNONS

– Man kommer att få hålla hårt i paraplyet. Det kommer att vara blåsigt så sydväst är kanske bättre att använda. I byvinden kan det komma upp i 14-15 meter per sekund, säger Sandra Fyrstedt.

Temperaturen väntas ligga mellan 11-12 grader under onsdagen och torsdagen. Även framåt helgen kan det komma regn, men det ser i så fall ut att bli mer tillfälliga skurar.

Upp emot 20 grader

Tittar man lite längre fram, mot slutet av tiodygnsprognosen, finns det hopp om värme.

– En bit in i nästa vecka ser det ut som att ett högtryck med varmare luft etablerar sig över landet, säger Sandra Fyrstedt och betonar att prognosen är osäker.

Hur blir det med temperaturen?

– Det kan nog komma upp i 20 grader.

LÄS MER:SMHI: Risk för gräsbrand i

LÄS MER:Mölndals uteserveringar väcks till liv i solen

LÄS MER:Dramatisk ökning av TBE i Västra Götaland

1. Sök på ”Mölndal-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS