Under slutet av veckan väntas riktiga höjdartemperaturer i Mölndal. Arkivbild.
Under slutet av veckan väntas riktiga höjdartemperaturer i Mölndal. Arkivbild. Bild: Håkan Johansson

Nu kommer supervärmen – så blir midsommar

Efter en sommar som börjat lite varierande är det nu riktig supervärme på ingång i Mölndal – i helgen väntas upp emot 28 grader.
– Det är riktigt högsommarvärme som är på väg, säger Alexandra Ohlsson, meteorolog på SMHI.

ANNONS
|

Inför slutet av veckan är det verkligen läge att bekanta sig med Mölndals-Postens lista över de bästa badplatserna i kommunen. Temperaturerna kommer nämligen att närma sig 30 grader.

– På torsdagen kommer ni att märka av en väldigt tydlig skillnad, då kommer väldigt mycket av den varma luften röra sig in. Det kommer vara temperaturer en bra bit över 25 grader, lite så vi nästan är uppe och nosar mot 30-gradersstrecket, säger Alexandra Ohlsson, meteorolog på SMHI.

LÄS MER:Så här varmt är det i Mölndals badvatten

Mer svalka mot kusten

Även vinden är på Mölndalsbornas sida och blir sydlig eller sydostlig, vilket hjälper till att föra in den varma luften över land. Under fredagen blir vinden däremot västlig vilket ger lite svalka, men vi kan trots detta räkna med upp emot 25 grader.

ANNONS

Under lördagen väntas fortsatt höga temperaturer på mellan 25–28 grader mitt på dagen.

– Men vistats man närmast mot kusten kan man räkna med lite mer svalka i samband med pålandsvind, säger Alexandra Ohlsson.

LÄS MER:Därför luktar Tulebosjön bajs

Särskilt mycket regn ser det inte ut att bli den närmsta tiden, men några skurar kan dyka upp under senare delen av lördagen. SMHI har sedan tidigare en varning för risk för skogsbränder i stora delar av Sverige.

Det säger prognosen om midsommar

I början av nästa vecka ligger de varma temperaturerna kvar, men mot onsdagen kommer en brytpunkt. Nästan som på beställning inför midsommar.

– Man kommer att uppleva det som en lite större skillnad mot mitten av nästa vecka. Det ser mer ut att ligga på 20 grader mitt på dagen, lite mer mot det normala för årstiden, säger Alexandra Ohlsson.

LÄS MER:Johnnys utmaning: Cykla till och bada i Mölndals alla sjöar – på samma dag

Ännu är prognosen för midsommar osäker, eftersom det trots allt är drygt en vecka bort. Men det finns alltså anledning att våga hoppas på bra väder.

– Kanske man kan känna att det kan vara lite skönare väder än närmare 30 grader, det kan vara svårt att hitta skugga då till och med. Men ligger det runt 20 grader är det ganska lätt att sitta ute en hel dag, säger Alexandra Ohlsson.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS