Nu säljer de Lilla Spinneriet: ”Har varit en jättehärlig resa”

Efter drygt fem år vid rodret lämnar Katja och Patrick Palmdahl sin älskade restaurang Lilla Spinneriet. Okända äventyr väntar, någonstans mellan Varberg och södra Frankrike.

ANNONS

Katja Palmdahl slår sig ned i en gammaldags soffa intill restaurangens beställningsdisk. Mjuk, fransk musik sirlar elegant genom högtalarna, gäster klirrar med bestick och småpratar och det plingar i en liten klocka när en servitris kallas in för att ta nyupplagd mat till rätt bord.

– Just nu känns det jättebra, men det är alltid lite vemodigt att lämna något. Det här är den finaste verksamhet vi byggt upp, säger Katja Palmdahl och berättar att hon och hennes make dragit igång flera verksamheter tidigare och gått vidare när de rullar på.

Lagt ned sin själ

Ungefär en månad har gått sedan paret Palmdahl bestämde sig för att sälja restaurangen. För några dagar sedan gick de ut med att försäljningen är klar och att nya ägare tar över 1 september. Sedan dess har Katja Palmdahl gått runt med den sorts blick som bara finns när något ska lämnas.

LÄS MER:De har tagit över Spinneriet – nu vill de locka fler till Lindome

– Jag har tittat och tänkt åååh vad fint det är! Det här är ändå en bebis, man har lagt ner sin själ i Lilla Spinneriet. Det blir personligt. Jag tror det är det som gjort att det snurrat på så bra.

När paret Palmdahl skaffade lokalen för 5,5 år sedan var tanken att starta upp något nära hemmet. Beslutet kom lite spontant – bara tre dagar efter att Katja sett annonsen om en ledig lokal i Lindome skakade hon hand med fastighetsägaren. Innan de hann öppna hade dock fler möjligheter dykt upp: en gammal dröm om att driva caféet i Botaniska trädgården i Göteborg blev plötsligt verklighet och Katja och Patrick erbjöds dessutom att leverera frukostar till flygbolaget Bra. Tre verksamheter drog igång samtidigt. Den första tanken var att försöka bli av med lokalen i Lindome igen, innan Lilla Spinneriet ens öppnat, men det gick inte.

– Mäklaren sa att ingen kommer att vilja öppna krog i Lindome, säger Katja Palmdahl och berättar att det triggade hennes jävlar anamma.

Stort stöd

Så de öppnade. Och Lilla Spinneriet blev snabbt deras favoritverksamhet.

– Vi har haft fantastisk personal och fantastiska råvaror, säger Katja och berättar att också stödet från omgivningen varit underbart.

LÄS MER:Här kan föräldrar träffas trots pandemin: ”Betyder jättemycket”

Inte ens pandemin har stört, tvärt om. Med idéer som att erbjuda trerätters take away och uteservering året om har restaurangen haft ett rekordår.

– Det har varit en jättehärlig resa. Vi har blivit väl mottagna och känt oss jättetrygga. De som bor i närområdet har verkligen kommit hit. Förra sommaren var helt crazy när alla semestrade hemma. Man blir lite tårögd nästan, säger Katja.

Prova nytt

Under alla år har Katja och Patrick fått förfrågningar om att sälja restaurangen. Nu var det dags att göra det.

– Vi har drivit upp det här och våra barn har flyttat hemifrån. Nu vill vi byta bostadsort och prova något nytt. Vi har inte en susning om var vi hamnar, det kan vara var som helst mellan Varberg och södra Frankrike. Jag tänker att det ger sig. Det finns alltid en hunger efter att testa något nytt, säger Katja med ett lyckligt avslappnat ansiktsuttryck.

LÄS MER:Färgfabriken kan rivas och ge plats för bostäder: ”Vill ha kvar en del av industrikänslan”

– Tankarna på att flytta utomlands har funnits sedan vi var unga.

Katja och Patrick har öppet till mitten av augusti. Sedan har de ett par veckor på sig att förbereda för att de nya krögarna ska ta över. Att lämna över den populära restaurangen nu, när den rullar på, känns också bra tycker Katja.

– Jag gillar att bygga upp logistiken och starta nytt. Nu har vi fått till rutiner. Och de som ska ta över känns jättelugna, trygga och coola. Jag tror det blir super för Lilla Spinneriet.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS