Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Matilda Spetz: Nu ska jag bli lika modig som Mölndalsborna och börja dejta

Under flera dagar har jag snackat dejting med Mölndalsbor. Jag har stegat fram på stan och ställt frågor om kärlek, dejting och relationer. Ni har inspirerat mig – att våga dejta är coolt. Och nu planerar jag att bli lika modig som ni.

Jag har varit på några dejter i mitt liv. Efter intensivt högersvajpande på Tinder har jag suttit på barer med lite för hög musik och pillat bort nagellack från naglarna för att lugna dunkdunkdunk-hjärtat.

Ofta har mina dejter inte varit vad jag väntat mig. Hemma i soffan stirrandes på en väl vald bild är det lätt att drömma stort. Jag har flera gånger funderat på att radera Tinder. Säga tack och hej, ses aldrig igen.

Men nej.

Den lilla vita flamman mot den rödrosa bakgrunden ligger kvar i havet av appar på min mobil.

LÄS MER: Tankar om att dejta: 18 Mölndalsbor svarar

För några veckor sedan bestämde jag mig för att jag ville undersöka hur Mölndalsborna dejtar. Jag skrev i sociala medier och försökte skapa profiler på olika dejtingsidor för att nå Mölndals singlar. Hur svårt kan det vara att få tag på någon som vill prata om dejting, kärlek och relationer? Skitsvårt bakom skärmen.

Jag gick ut på stan i stället. Med blocket i handen stegade jag fram till både singlar och par och frågade om de ville prata dejting med mig. Nästan alla ville prata. Personer från Mölndal, Lindome och Kållered berättade vitt och brett om lyckade dejter, kvällar på dansbanor och vilka ställen som har den rätta dejtstämningen. Jag kände mig mycket inspirerad.

Och när sexologen Kalle sa att det går utmärkt att bara gå fram till någon på stan kände jag att det var dags. Varför dras med Tinder?

LÄS MER: Kändisexperten tipsar Mölndalsborna: Så kan du tänka kring dejting

I helgen går jag fram till någon, bestämde jag.

Jag menar; jag är ju van vid att kliva fram till folk på stan. Jag gör det hela tiden i mitt jobb. När det handlar om att göra enkäter på stan räcker jag alltid upp handen och säger ”jag vill, jag vill” som ett litet barn. Jag tror de flesta på redaktionen vet att jag aldrig säger nej till att få möjligheten att småsnacka med människor. Jag älskar det.

Äsch, det kan inte vara så svårt.

Det blir fredag. Mina två dejtartiklar är publicerade och jag ska ta bussen hem. Det är så varmt ute att min mascara smälter och får mina ögonlock att se ut som två pyttesmå zebraryggar.

LÄS MER: Jag har aldrig dejtat – nu vill jag lära mig allt

I kväll går jag fram till någon.

Jag och mina vänner sitter på en bar när jag bestämmer mig. Dunkdunkdunk-hjärtat är påtagligt. Nagellacket på lillfingret är bortskrapat. Jag säger: peka på någon och jag går fram.

Sagt och gjort. De pekar och jag går fram.

Och det går bra.Vi småpratar. Dunkdunkdunk-hjärtat blir dunkdunk-hjärtat och sen bara dunk-hjärtat. Det var faktiskt inte svårt, det var väldigt härligt.

Ladda ner vår nyhetsapp

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.