Ny förrådsanläggning i Mölndal – byggd för att småföretagare ska kunna anställa

Hyrlagerbolaget 24Storage har öppnat dörrarna till sin nya förrådsanläggning vid Södra Ågatan. Nu hoppas företagets vd Fredrik Sandelin att den kan skapa fler arbetstillfällen i Mölndal.

ANNONS
LocationMölndal||

Med en yta på 4 200 kvadratmeter och drygt 700 förråd är nu 24Storage redo att ta emot hyresgäster till lokalen på Södra Ågatan. Redan efter den första helgen efter öppningen väntas över 70 inflyttningar äga rum.

– Vi har även ännu fler som tecknat kontrakt, så vi har absolut sett att intresset är stort här i Mölndal, säger företagets VD Fredrik Sandelin.

Företaget, driver och utvecklar 25 förrådsanläggningar i Sverige, har som mål att öppna tre till fem nya anläggningar per år.

Anläggningen vid Södra Ågatan innehåller flera olika storlekar på förråd samt merservice, som godsmottagning för företag, butik med pack- och flyttmaterial, samt lånesläp.

ANNONS

LÄS MER:De har Mölndals häftigaste kontorslokal – välkommen in

Plats för andra än privatpersoner

Förrådsanläggningen kommer inte bara ha plats för privatpersoner, utan även små företag har anmält intresse för att hyra förråden, något som Sandelin tror är en effekt efter coronapandemin.

– Man kan se att många startade upp egna små företag under pandemin. Och för dessa företagen kan det då vara bra att hyra ett förrådsutrymme för att kunna få plats ordentligt, så man slipper förvara sina företagsprodukter hemma eller i en alldeles för stor lagerlokal, säger Sandelin.

Även hantverkare av olika slag väntas hyra förråd på Södra Ågatan.

– Huvudkategorin som hyr förråd av oss är hantverkare, då de har ett behov av att förvara verktyg, brädor, rör eller liknande utrustning. Sedan har vi även kunder som är mindre säljbolag och har demoprodukter eller annat material till mässor eller liknande.

LÄS MER:Lång väntan för att få en lägenhet – kötider på upp mot 12 år

Vill ge möjlighet till små företag

I samband med att mindre företag har möjlighet att hyra förråd, så hoppas Sandelin på att detta i sin tur kan bidra med ökade arbetstillfällen för Mölndalsborna.

– Vi öppnar möjligheter för små företag att kunna lagra och förvara, och även redan från när själva bolaget bildas. Det blir små ringar på vattnet, så när dessa företag har möjlighet att växa så har de också möjlighet att anställa, säger Fredrik Sandelin.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS