Nya lättade regler för restauranger och barer: ”Det var på tiden”

Från 1 juli väntas restauranger bli av med flera restriktioner. Det innebär bland annat att de får lov att ha öppet längre och kan ta emot större sällskap. Det är något som krögarna har längtat efter sedan en tid tillbaka.
– Det känns jättebra, det känns verkligen som om vi går mer mot det normala, säger Elin Mellkvist, restaurangchef på Taco bar.

ANNONS
LocationMölndals torg||

Under måndagseftermiddagen stod det klart att restauranger och barer från och med 1 juli väntas få ha öppet senare än klockan 22.30, vilket innebär att den tidigare regleringen tas bort. De nya lättade reglerna innebär också att man får lov att vara hur många man vill i ett sällskap på uteserveringarna, men inomhus kommer det vara en gräns på max åtta personer.

LÄS MER:Mölndalskrogar hoppas på fler kunder när EM-fotboll visas

Jiri Pavel är ägare till Conqrete som ligger på Brogatan och han tar tacksamt emot de nya lättade reglerna och menar att många har väntat på just det här ögonblicket.

– Det var på tiden... men vi misstänkte att det skulle ske några förändringar snart, vi fick en indikation på det, säger han.

ANNONS

Men trots det positiva beskedet vågar han inte hoppas för mycket och tar en dag åt gången.

– Man vet inte riktigt hur länge de här nya reglerna gäller, det kanske kommer en ny våg eller en ny mutation. Det är svårt att veta, säger han.

Vill ha öppet längre under EM-matchen

Något som Jiri Pavel tycker är lite synd är att han måste stänga mitt under Sveriges EM-åttondelsfinal mot Ukraina under tisdagskvällen.

– Jag tycker att de borde kunnat införa så att vi får ha öppet längre just under matchen i dag, säger han.

Under pandemin har de, likt flera andra inom restaurangbranschen, haft det väldigt tufft och fått permittera en stor del av sin personal.

LÄS MER:Krögaren om Sverige-matchen: ”Det var fiasko”

– Det har varit en katastrof under pandemin. Jag tror att det kommer bli en personalbrist inom restaurangbranschen eftersom många har blivit uppsagda och kanske inte vill komma tillbaka. Många har nog hittat andra jobb, säger han.

"Vi går mer mot det normala”

Alldeles intill ligger den italienska restaurangen Il Cortile och en av delägarna Blertim Zuta instämmer i det som Jiri Pavel har sagt.

– Det var på tiden kan man säga, vi är trötta på det här nu, säger han.

Men exakt hur det kommer att se ut framöver för restaurangen är svårt att säga med tanke på att delägarna tog över den i april, mitt under pandemin.

– Det behöver ju finnas tillräckligt med gäster för att fylla stolarna också, säger han.

Inne på Taco bar i gallerian är det en glad stämning efter de nya beskeden.

– Jag vågar hoppas! Det känns jättebra, det känns verkligen som om vi går mer mot det normala. Nu kan vi ha öppet längre och kan kanske till och med ha lite livemusik här framöver, säger restaurangchefen Elin Mellkvist.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS