Från och med nu kan du ladda ner Mölndals-Postens nya app.
Från och med nu kan du ladda ner Mölndals-Postens nya app.

Äntligen får du läsa Mölndals-Posten tre gånger i veckan – här är mina bästa tips

Jag var lite tveksam först. Men Lillebil i Bosgården fick mig att tänka om. Nu blir Mölndals-Posten äntligen tredagarstidning!

ANNONS

Den här veckan skriver Mölndals-Posten historia. För visst är det faktiskt ganska stort att vi från och med nu för första gången i vår 72-åriga existens kommer ut TRE gånger per vecka.

Tre!

E-tidning på tisdagar, papper plus e-tidning på torsdagar och så ännu en e-tidning på lördagar.

Jag ska erkänna att den här idén inte var min. Jag blev tvärtom tämligen skeptisk när jag fick höra den första gången.

– Fortsätta med en papperstidning per vecka och så LÄGGA TILL två e-tidningar? muttrade jag och anlade ett förändringsobenäget ansiktsuttryck.

LÄS MER:Klart: Då kommer Mölndals-Posten ut tre gånger i veckan

Jag tänkte till exempel på de ganska många prenumeranter som fortfarande inte hade skaffat ett digitalt konto hos oss. Och som därmed inte alls var i slagläge för att börja läsa e-tidningar.

Det där var väl ungefär ett och ett halvt år sen. Nu har vi kommit fram till dagen D och min skepsis har bytts ut mot något som bäst kan beskrivas som nervös entusiasm.

Vändpunkten för mig blev när jag i denna tidning i slutet av 2020 läste Elvira Linderots fina nyhetsreportage om digitalt utanförskap. Elvira träffade den 90-åriga Lillebil Ekman i Bosgården, en trogen Mölndals-Posten-läsare som älskade sin surfplatta och gärna tog del av nyheterna via den.

LÄS MER:Snart tre veckor med sajten och appen – det verkar som att ni gillar dem

I samma ögonblick insåg jag att även jag själv numera nästan bara konsumerar tidningar via skärm.

Så. Om BÅDE en konservativt lagd 41-årig redaktör OCH en 90-årig respektabel dam i Bosgården kan uppskatta e-tidningar så gissar jag att ni nog är hyfsat många Mölndalsbor som vill hoppa på vårt tåg.

Vilka är då mina bästa tips en historisk dag som denna? Ja, först och främst att du laddar ner vår nya e-tidningsapp, som släpptes på onsdagen. Har du redan appen sedan tidigare – se till att uppdatera den så att du får den nya versionen! När du ändå är inne i appbutiken, passa förresten gärna på att försäkra dig om att du har även vår nyhetsapp där får du färska, snabba nyheter veckans alla dagar!

Nå, tillbaka till e-tidningen. Sök på Mölndals-Posten i antingen Google Play eller i AppStore, så dyker e-tidningsappen upp. Ladda ner – och sen är det bara att börja läsa. Får du problem med inloggning, prenumerationsnummer eller någon annan trist formalia – misströsta icke, utan ring eller mejla vår kundservice. 031–86 84 19 eller kundservice@molndalsposten.se. De är proffs på att lösa kniviga teknikaliteter.

LÄS MER:Ny kostym som bäddar för bättre journalistik

Och bara så att det blir helt tydligt. Den som vill FÅR förstås fortsätta hålla sig till enbart papperstidningen. Jag lovar att du kommer att få en massa god läsning, tankeväckande reportage, vassa nyheter, kluriga korsord och korrekta väderprognoser även fortsättningsvis.

Men jag lovar också att du riskerar att missa en del godbitar. Till skillnad från Lillebil i Bosgården!

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS