Elvira Linderot: En sak är säker – det blir inte alltid som man tänkt sig

Mölndals-Posten utlyste en vårbildstävling – sen blev det vinter. Men vad gör det? Jag vill se era foton ändå.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

ANNONS

För några dagar sedan utlyste Mölndals-Posten en tävling där ni uppmanades att skicka in era bästa vårbilder. Februari hade blivit mars och vi tänkte att nu är det väl dags för promenader och knoppar på träden. Sen kom vintern. Snösmockan slog till och försenade bussar och tåg.

Våren gick och gömde sig

Klyschan ”det blir aldrig som man tänkt sig” dök upp i huvudet. Här vill vi ha vårbilder och så kryper våren undan och går och lägger sig. Taskigt! Nu är ju klyschan inte sann, ska sägas. Ibland blir det precis som man har tänkt sig, ibland blir det nästan som man hade tänkt sig och ibland blir det åtminstone lite, lite som man tänkt sig.

ANNONS

Så här kan vi säga: Det blir inte alltid som man tänkt sig. Det är sant. Men å andra sidan. Hur kul hade det varit om det alltid blev som man tänkt sig? Om livet var en förutbestämd serie av skeenden och vi aldrig rubbades. Hela tanken med livet är väl att det... händer!

Jag fick gilla läget

Så, efter lite irritation över att det blev vintrigt och kallt igen bestämde jag mig för att gilla läget. Jag älskar ju egentligen vinter och snö. Sen att den kom i mars i stället för i december eller januari – så får det vara. Det var det som hände. Nu kan vi ju gå ut och njuta av det vita och kanske till och med åka skidor, här i Mölndal!

När saker förändras gäller det att försöka hänga med. Oavsett om det handlar om vädret, omorganisationer på jobbet eller något helt annat. Det är inte roligt, ibland är det hemskt. Men vi är bra på att anpassa oss, att hitta vägar och att ta oss vidare – även om vägen är slingrig ibland.

Skicka in vårbilder ändå

Åter till vårbilderna. De vill vi förstås fortfarande ha in ändå. Vem har sagt att en solig dag med ett vackert snötäcke på marken inte kan vara en vårdag? Så länge bilderna är tagna i Mölndal, under mars eller april i år, är du välkommen att mejla till redaktion@molndalsposten.se och vara med i vår fototävling.

Du har alltså ända till 1 maj på dig att fånga det du tycker är vårigt på bild. Vinnaren får, förutom äran, sitt foto upptryckt på en canvastavla.

ANNONS