Att Gunnebo sparkar vd:n var en stor nyhet för Mölndalsborna och Mölndals-Posten.
Att Gunnebo sparkar vd:n var en stor nyhet för Mölndalsborna och Mölndals-Posten. Bild: Martin Björklund/Anders Ylander

Erika Arnadottir: Era tips är guld värda

Jag är inte den första att konstatera att vi på redaktionen gör Mölndals-Posten tillsammans med er läsare, skriver chefredaktör Erika Arnadottir.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

ANNONS
|

Det anonyma tipset som landade i redaktionens mejlkorg var kortfattat, men meddelandet var tydligt: Gunnebos vd får sparken. En kort stund senare, vi pratar minuter, hade reporter Martin Björklund fått bekräftat att så var fallet. Snart fanns en artikel och nyheten publicerades på Mölndals-Postens sajt och i appen. Intresset från er läsare var, som väntat, högt. Det märkte vi snabbt.

Och det är förstås inte första gången som era tips leder till artiklar på Mölndals-Posten. Och jag är inte den första att konstatera att vi på redaktionen gör Mölndals-Posten tillsammans med er läsare.

Tipsen når oss på alla möjliga sätt. Sociala medier är en väg, formuläret på Mölndals-Postens sajt en annan. Många gånger tar vi emot dem på telefon. Och det finns ytterligare ett exempel i närtid på när tips resulterat i en artikel. Häromveckan kunde du läsa om Jessica Johansson som efter några år i Guldheden flyttat sin butik hem till Kållered.

ANNONS

Ofta kommer nyheten till oss. Tack vare er.

I höstas hade vi på redaktionen besök av elever från Frejagymnasiet. De skulle göra en tidning, och vi fick chansen att berätta hur vi arbetar. En fråga som självklart dök upp var: ”Hur gör ni för att hitta nyheter?”

Svaret: Det finns mängder av sätt att lyckas med det. Det får mig att tänka på mina första lektioner i journalistik. Nyss fyllda 20 förstod jag att nyheter, det finns runt varje hörn. Tanken var spännande, att (nästan) allt var en nyhet – bara man hade en krok. Så, på Mölndals-Posten håller vi ögonen öppna. Ibland dyker vi själva på nyheten, som att vi exempelvis ser att en butik stänger i gallerian, och ofta kommer nyheten till oss. Tack vare er.

Så fortsätt höra av er – era tips är guld värda för oss.

Att Gunnebo sparkar vd:n var en stor nyhet för Mölndalsborna och Mölndals-Posten, men jag kan inte undgå att nämna branden på Lisebergs nya vattenpark Oceana. Ett ståtligt bygge, redo för att snart ta emot leksugna barn och vuxna. En storsatsning som på bara några timmar gick upp i rök.

Ett stort fokus i medierapporteringen från den explosiva branden har legat på Göteborg och göteborgarna, med all rätt. Men branden påverkar i allra högsta grad även Mölndalsborna. I det akuta skedet genom att barn på närliggande förskolor fick inrymmas för att undkomma röken, i det längre loppet alla som längtat efter att få åka i vattenrutschkanorna. Resultatet av branden är förödande. Måndagen var en mörk dag.

LÄS MER:Så mycket får Gunnebos vd i avgångsvederlag

LÄS MER:Mölndalsbon Alice såg Oceana stå i lågor: ”Aldrig sett så mycket rök”

LÄS MER:VMA utfärdades – storbrand i Lisebergs badhus

LÄS MER:Butiken Jejos blommor, inredning och mode öppnar i Kållered

ANNONS