Martin Björklund är projektledare för Mölndals-Postens stora barnintervjusatsning – Fredrik Hofflander hoppas på stor uppslutning.
Martin Björklund är projektledare för Mölndals-Postens stora barnintervjusatsning – Fredrik Hofflander hoppas på stor uppslutning. Bild: Tobias Holmgren

I helgen vill vi intervjua ditt barn på Mölndalsdagarna – du får en tidningssida att ta med som minne

I helgen tänker vi ge dig och ditt barn chansen att få ett minne att vårda resten av livet. Ta den!

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

ANNONS

När barnen var små kom jag och min fru på en idé. Vi startade en blogg – ja, detta var som ni förstår ganska länge sedan – där vi dokumenterade vårt familjeliv i allmänhet och våra avkommors framsteg i synnerhet.

Den fungerade helt enkelt som en dagbok, riktad i första hand till oss själva och övriga närmast sörjande. Allmänintresset var synnerligen begränsat och läsartillströmningen obefintlig. Men vi själva ÄLSKADE varenda bildpixel och varenda bokstav – förstås.

Jag njuter fortfarande av minnena

Numera är bloggen stendöd sedan många år och lika bra är kanske det. Men det fina är att den finns kvar på nätet, på en adress som vi fortfarande håller i minnet. Och jodå, jag surfar in på den med väldigt jämna mellanrum och formligen NJUTER av foton, filmer, berättelser och barnens gamla tokroliga citat, på det där inåtvänt navelskådande sättet som bara föräldrar kan.

Vad blir slutsatsen av allt detta? Kanske att minnen är viktiga. Väldigt viktiga. Och det leder mig in på det jag egentligen vill säga med den här krönikan. Nämligen att på lördag och söndag har du och alla andra Mölndalsbor chansen att skapa just ett sådant minne – med hjälp av oss på Mölndals-Posten.

Kom till oss på Mölndalsdagarna

Vårt erbjudande ser ut så här: Kom med ditt barn till vårt tält i Stadshusparken under Mölndalsdagarna. Där möter ni livs levande Mölndals-Posten-journalister, som ser till att barnet blir både intervjuat och fotograferat enligt konstens alla regler. När jobbet är klart går du och barnet därifrån med en helt egen tidningssida, med den rykande färska artikeln i topp.

Det bästa av allt? Alla som vill får sina intervjuer och bilder publicerade på Mölndals-Postens sajt. Ett urval kommer vi dessutom att plocka med i papperstidningen.

Fatta känslan att plocka fram den där artikeln ur arkivlådan om fem år, när barnet just har börjat tonårsrevoltera. Eller om 40 år när samma barn är mellanchef och har fullt upp med rehabövningar för knäet.

Hoppas få lära mig mycket nytt

Jag säger som min kollega Martin Björklund, reporter och projektledare för barnintervjukalaset. Det här kommer att bli hur kul som helst.

Vad vill du veta mer? Kanske om det kostar något? Det gör det inte. Behöver man vara prenumerant? Nej, inte alls – men i tältet finns det ett utmärkt erbjudande att ta del av för den som vill bli.

Så: Vi ses på lördag och söndag! Jag lovar att jag ska intervjua flera barn än jag gjort någon gång tidigare. Och jag räknar med att jag får lära mig mycket nytt på kuppen – om fotboll, PS4, snäckor, käpphästar, lego, livet och annat viktigt.

LÄS MER:Mölndalsdagarna bjuder på fullspäckat program

LÄS MER:Tack för alla röster i Århundradets Mölndalsbo – den 4 juni ses vi under Mölndalsdagarna

LÄS MER:Mölndal 100 år – därför firar vi

ANNONS