Många ville parkera på Sisjöns badplats – Fredrik Hofflander fick inte plats.
Många ville parkera på Sisjöns badplats – Fredrik Hofflander fick inte plats. Bild: Fredrik Hofflander

Jag tog bilen när jag skulle skildra kaoset vid Sisjöns parkering – vilken dålig idé

Cykel i stället för bil till Sisjöbadet. Vilken otroligt bra idé – på papperet. Sen startade jag Skodan och så gick det som det gick.

ANNONS

Det kom en insändare till redaktionen, en på samma gång välskriven och förnuftig liten debattpamflett. Budskapet: Låt bilen stå när du ska till någon av Mölndals populära badplatser – ta cykeln i stället.

Signaturen Eva skrev bland annat så här om ett av sina besök på Sisjöbadet:

”Jag minns en sommardag förra året när parkeringen var överfull, folk fick köra hem eller parkera olagligt längs vägkanten. Men det var bara min röda cykel som stod i cykelstället.”

Bra skrivet, tänkte jag entusiastiskt och tänkte tillbaka på min egen barndoms cykelturer till just Sisjön. Hur man kom fram alldeles svettig, kastade sig i den svalkande sjön, åt glass och sen cyklade hem och blev lika svettig igen. Ett drömliv.

Om det var kaos eller inte på bilparkeringarna, det noterade vi inte ens.

Levde inte som jag lärde

Två dagar efter att jag läst Evas insändare var det dags för mig att ta mig ut till Sisjöbadet. Inte för att bada utan i jobbet, för att det var 30 grader i luften och för att vi i bildform ville dokumentera den förväntade rusningen.

Jag tog såklart ... Bilen.

Redan när jag passerade sista korsningen började jag fundera på om jag kanske gjort en logisk kullerbytta. Ta bilen för att bevaka bilkaos. Den har man ju gjort några gånger och det slutar sällan väl.

Det gjorde det inte den här gången heller. Så nu vill jag bekänna min synd. Ni kanske var några som möjligen noterade en vit Skoda Fabia, idiotiskt placerad på sista mötesplatsen innan badplatsen? Det var min. Jag parkerade så långt ut på kanten jag kunde, stod inte i vägen för räddningsfordon, RUSADE upp till parkeringen, tog några blixtsnabba bilder, pratade i några SEKUNDER med en familj som satt och väntade på en ledig parkeringsplats – sen RUSADE jag tillbaka, kastade mig in i bilen och körde vidare.

Rätt att inte storsatsa på parkering

Förlåt! Och med allt detta sagt vill jag föra till protokollet att jag nog faktiskt ändå INTE tillhör gruppen som kräver fler parkeringar vid Sisjön och andra populära badplatser.

Okej, om det är lätt fixat – men det är knappast värt att ta en skattefinansierad jätteinvestering för att parkeringskaoset ska minska från sju till fem på Richterskalan några enstaka sommardagar varje år.

Däremot väntar jag spänt på att någon 18-åring med nytaget körkort ska ta tillfället i akt och började sätta upp skyltar någonstans i Åbro med lydelsen:

”Parkering och transfer till badet 100 kronor”. Det borde kunna bli en ganska bra business, eller hur?

LÄS MER:Mölndals-Posten är inte ens hälften så bra utan dig – tipsa oss om stora och små nyheter!

LÄS MER:Så får vi fler kvinnliga gatunamn i Mölndal – här är fyra starka kandidater

LÄS MER:Min kamerarulle var som en dröm – nu består den mest av skärmdumpar

ANNONS