Erika Arnadottir: Mölndals-Posten ger er senaste nytt från kommunens alla hörn

Mölndals-Postens nytillträdda chefredaktör om att coronapandemin nu officiellt är över – och hur tidningen ska fortsätta leverera nyheter från hela Mölndals kommun.

ANNONS

Det är knappt en vecka sedan beskedet kom: Coronapandemin är över. Världshälsoorganisationen WHO klassar inte längre covid-19 som en global hälsokris.

”Va? Var den inte redan över?”, frågade sig en vän, för känslan var ju nästan så.

I över tre år hade man väntat på det officiella beskedet, men när det väl kom hade man redan hunnit vidare.

Det här fick mig att tänka tillbaka på när jag fick en möjlighet till inblick i verkligheten för vårdpersonal och covidsjuka våren 2021. I full skyddsutrustning med munskydd, förkläden och visir välkomnades jag och reporter Elvira Linderot in på de hopslagna avdelningarna 236/239 på Mölndals sjukhus. Det här var efter den andra vågen, och även om vaccineringen av allmänheten inte kommit i gång fanns ändå ett hopp om att viruset var på väg bort.

Men, som vi nu vet, skulle det dröja två hela år innan pandemin helt skulle deklareras vara över.

Erika Arnadottir heter jag, och den 4 maj tillträdde jag som ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Mölndals-Posten. Ett inte helt känt namn för er läsare, kanske, men faktum är att jag verkat i bakgrunden sedan just 2021 (med undantag för den senaste tiden).

Den senaste veckan har du kunnat läsa om historiska hyreshöjningar för 7 000 Mölndalsbor, om coachen Camilla som trodde hon var utbränd – men som var i klimakteriet, samt om doulan Louise som hjälpt bland andra Sigrid och Hannes när deras barn föddes. Kanske såg du en karavan med motorcyklar genom stan i lördags? Det var kortegen Vårmönstringen som samlats vid Grevedämmets parkering innan avfärd för rundan genom stora delar av Göteborgsområdet.

Du har också kunnat se bilder inifrån nya Åbybadet, där ett hundratal personer var först ut att smygtesta i bassängerna, läsa om Sinntorpsskolan som i helgen på nytt drabbats av skadegörelse, samt om dådet i Kvarnbyn där en man i 20-årsåldern hittades knivskadad på en bänk. Mannen fick föras med ambulans för vård men har nu lämnat sjukhuset.

Och det är här vi har kärnan i Mölndals-Posten. Vi kommer, precis som hittills, fortsätta att skriva om det som sker i hela Mölndals kommun. Vi ska skriva om det som på olika sätt är relevant och intressant för kommunens invånare – högt och lågt.

Så, har du ett tips? Tveka inte att höra av dig till oss.

LÄS MER:Erika Arnadottir blir Mölndals-Postens nya chefredaktör

LÄS MER:Extremt stor skogsbrandsrisk i Mölndal

LÄS MER:Förskolebarnen i Lindome gav sig ut på skräpplockardag: "Bra för naturen”

ANNONS