Mölndals-Posten drar igång Lunchkollen, där vi besöker och recenserar restauranger i kommunen.
Mölndals-Posten drar igång Lunchkollen, där vi besöker och recenserar restauranger i kommunen. Bild: Clara Tjärnberg

Elvira Linderot: Nu drar Lunchkollen igång – din guide till Mölndals restauranger

Klockan närmar sig tolv, du har glömt matlådan hemma och har noll inspiration. Ska det bli sushi igen? Eller kanske husmanskost? Vad finns det ens för ställen att äta på? Känner du igen dig – då kan förhoppningsvis Mölndals-Postens nya satsning ”Lunchkollen” bli till hjälp. Varje vecka besöker och recenserar vi en lunchrestaurang någonstans i kommunen.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

ANNONS

För några år sedan fanns det, i ärlighetens namn, inte jättemånga lunchställen att välja på i Mölndal. Men sedan ombyggnaden i Innerstaden och med den nya gallerian har utbudet exploderat.

Samtidigt, när klockan närmar sig tolv och det kurrar i magen, är det som att det står helt still i huvudet. Åtminstone blir det så för mig, och då kan jag verkligen inte komma på vad jag vill äta.

Lätt att ta det vanliga

En bra dag har jag med mig matlåda och slipper fundera, men andra gånger har jag glömt den hemma eller vill lyxa till det med kollegorna. Då blir det lätt något av de två, tre ställena vi brukar gå till i stället för att man utforskar något nytt.

Med det här i åtanke drar vi nu igång Lunchkollen på Mölndals-Posten. Varje vecka ska vår testpatrull ge sig ut och prova minst två rätter på ett av kommunens lunchställen, känna av stämningen, och skriva om upplevelsen, maten och prisnivån. Vi tänker givetvis inte begränsa oss till Mölndals innerstad, utan ska leta efter lunch i alla kommunens hörn.

Än så länge har vi bara besökt en restaurang: Tegel i Krokslätts fabriker. Men i takt med att tiden går, blir listan på restauranger allt längre.

Alla kommer inte hålla med

Smaken är som bekant delad, och vad som är gott eller inte är förstås en individuell upplevelse. Alla kommer inte att hålla med om bedömningarna. Någon kanske till och med blir arg. Vår ambition är att ändå, så tydligt och rättvisande som möjligt, beskriva maten och miljön på platserna vi besöker. Förhoppningsvis kan det ge både hjälp och inspiration när klockan närmar sig tolv.

Blir du nyfiken på en lunchrestaurang vi skrivit om är min uppmaning redan nu: besök den, testa själv och se vad du tycker. Du kanske hittar helt nya favoritställen ... eller ställen du inte vill gå till igen.

Undrar du vad lunchkollarna tyckte om sitt besök på restaurang Tegel? Det kan du läsa om här på sajten.

LÄS MER:Mölndalsbon Alexander gick vidare i Sveriges Mästerkock

LÄS MER:Bryggerierna i Mölndal och Lindome kämpar mot höga priser på el och råvaror

LÄS MER:Roy satsar på dolda talanger från Mölndal – med öppen scen

ANNONS