Ida Johansson blev Årets Mölndalsbo 2022.
Ida Johansson blev Årets Mölndalsbo 2022. Bild: Anders Ylander

Erika Arnadottir: Nu gör vi om succén Årets Mölndalsbo – tillsammans med er

Det är en stor ära för mig, som nu hunnit vara chefredaktör på Mölndals-Posten i ett halvår, att få vara delaktig i arbetet med att utse Årets Mölndalsbo 2023, skriver Erika Arnadottir.

ANNONS

Så har det äntligen blivit dags att utse Årets Mölndalsbo! Det är för tredje året i rad som vi på Mölndals-Posten tillsammans med er läsare får chansen att lyfta fram kommuninvånare som inspirerat och gjort skillnad för andra, och som gjort något positivt under 2023.

Och jag kan bara säga att för mig, som nu hunnit vara chefredaktör för Mölndals-Posten i ett halvår, så är det en stor ära att få vara delaktig i arbetet med denna utmärkelse.

Och jag tvivlar inte en sekund på att vi – tillsammans med er – kommer att kunna göra om föregående års succé.

För det är just tillsammans med er läsare som detta över huvud taget kan bli verklighet. Ni läsare blir våra ögon och öron, och med hjälp av er får vi möjlighet att berätta om kommuninvånare som gör skillnad.

Och skillnad, det görs. Det räcker med att titta tillbaka på dessa två år som utmärkelsen delats ut. Förra året nominerades närmare 50 Mölndalsbor som påverkat på olika sätt, som Aferdita Kelmendi som inom hemtjänsten förgyller äldres vardag, och Pontus ”Mannen i den blå jackan” Lövemark som samlat in miljoner till Musikhjälpen, och vinnaren Ida Johansson som inspirerat otaliga människor att följa sina drömmar.

Ingela Skarin Håkansson var den första någonsin att tilldelas utmärkelsen Årets Mölndalsbo. Här syns hon med statyetten, som delades ut på Gunnebo slott 2021.
Ingela Skarin Håkansson var den första någonsin att tilldelas utmärkelsen Årets Mölndalsbo. Här syns hon med statyetten, som delades ut på Gunnebo slott 2021. Bild: Martin Björklund

Den första att tilldelas utmärkelsen Årets Mölndalsbo var Ingela Skarin Håkansson, diakonen i Lindome som öppnade församlingshemmet för behövande natten då den stora branden på Tåbrovägen rasade.

I Mölndals kommun har vi så många personer som gör så mycket gott för andra, smått som stort. Och med Årets Mölndalsbo finns en möjlighet att få hylla dessa personer. Det är minst sagt en ynnest att vi som lokaltidning kan få vara med och göra det.

Så missa nu inte chansen att nominera någon du tycker borde hyllas – så kan vi tillsammans fortsätta med det som nu blivit en tradition i Mölndals-Posten.

Kriterier för att bli Årets Mölndalsbo

Den du nominerar ska:

• Ha gjort något positivt under 2023.

• Vara en inspiration för andra.

• Göra en skillnad i andra människors liv.

• Vara bosatt i Mölndals kommun.

Här kan du nominera en person.

LÄS MER:Nominera till Årets Mölndalsbo 2023 – vem tycker du det ska bli?

LÄS MER:Ida Johansson blir Årets Mölndalsbo 2022: ”Så jädra tacksam”

LÄS MER:Nya superlistan: Här är alla som nominerades till Årets Mölndalsbo 2022

LÄS MER:Här överraskas Årets Mölndalsbo på jobbet i Lindome församling

ANNONS