Ingela Skarin Håkansson intervjuades av Elvira Linderot under prisceremonin vid Gunnebo slott i fjol.
Ingela Skarin Håkansson intervjuades av Elvira Linderot under prisceremonin vid Gunnebo slott i fjol. Bild: Martin Björklund

Nu ska vi utse Årets Mölndalsbo 2022 – välkommen med dina nomineringar

Vem är Årets Mölndalsbo 2022? Den här gången kommer din åsikt betyda ännu mer än tidigare.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

ANNONS
|

Någon gång runt den här tiden förra året så drog Mölndals-Posten igång första upplagan av tävlingen Årets Mölndalsbo. Helskotta vad kul det var!

Nomineringarna började strömma in nästan direkt och det var ett sant nöje att sitta och tjuvkika lite på dem i mejlkorgen.

Jag minns särskilt mannen som nominerade sin kompis Fredrik (nej, inte jag tyvärr), med den här otroligt sköna motiveringen:

”Go gubbe som är bra på att grilla och fixa bra ljud vid sidan av att vara en god vän och far till tre barn.”

Josefin Taljegård nominerades

Konståkningsstjärnan och OS-deltagaren Josefin Taljegård fick en nominering för sin jordnära attityd mitt i alla framgångar: ”Hon kommer varje vecka till oss och säljer bingolotter”, skrev nomineraren.

ANNONS

Anna Lenninger kastades också in i matchen efter en hjälteinsats av sällan skådat slag. Hon räddade livet på Sture Wange när han fick hjärtstopp på en lunchrestaurang.

Ingen av de här tre blev till slut Årets Mölndalsbo. Första mottagaren av den prestigefyllda titeln blev i stället Ingela Skarin Håkansson, Lindomebo och diakon i Lindome församling. Hon nominerades och utsågs till vinnare på grund av sina anmärkningsvärt självuppoffrande insatser i samband med storbranden på Tåbrovägen i april 2021.

Vi överraskade Ingela Skarin

Jag fick den stora glädjen och äran att överraska Ingela med blommor och diplom, mitt under en välbesökt sopplunch i församlingshemmet. Sällan har det varit så roligt att jobba som just den där dagen! Det händer faktiskt att jag fortfarande kollar på filmen (som förstås ligger kvar på Mölndals-Postens sajt) när jag av någon anledning behöver muntras upp.

Okej. Det här blev ett långt resonemang som leder fram till det jag EGENTLIGEN vill säga i dag. Nu är det dags att nominera nya välförtjänta kandidater till Årets Mölndalsbo!

Det kan vara unga eller gamla, kända eller okända, sportiga eller belästa eller varför inte både och. Det viktigaste är att personen ifråga bor i Mölndal och på lämpligt sätt har gjort sig förtjänt av den hedervärda titeln.

Fem finalister ska utses

Just Ingela Skarin Håkansson är diskvalificerad i år eftersom hon sitter med i juryn – det var en av de förmåner som ingick i priset 2021. Juryns uppgift är, till skillnad från då, faktiskt INTE att utse vinnaren, utan att peka ut fem finalister som ni läsare sedan ska få rösta bland.

Så tänk till ett par varv och hör av dig till oss. Du lämnar in din nominering med motivering här!

LÄS MER:Succén återvänder – dags för Årets Mölndalsbo 2022

LÄS MER:Årets Mölndalsbo skänkte vinstsumman till Lindome församlings diakoni

LÄS MER:Superlistan: Här är alla som nominerades till Årets Mölndalsbo

ANNONS