Under hösten skrev Mölndals-Posten om Sigrid, 7 år, som i början av året fick en cancerdiagnos. Familjens historia berörde Mölndals-Postens chefredaktör mycket.
Under hösten skrev Mölndals-Posten om Sigrid, 7 år, som i början av året fick en cancerdiagnos. Familjens historia berörde Mölndals-Postens chefredaktör mycket. Bild: Anders Ylander

Erika Arnadottir: Tack för att ni delar med er av era berättelser

Vad 2024 har att bjuda på återstår att se. Klart är att det är ni läsare som gör Mölndals-Posten. Så tack för att ni delar med er, skriver Mölndals-Postens chefredaktör Erika Arnadottir.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

ANNONS
|

Slutet av december, en tid för återblick. Vad har egentligen hänt under året som gått? Mölndals-Posten har förstås tagit sitt ansvar och listat de artiklar som ni läsare läst mest 2023. Sammanfattningsvis kan man konstatera att vädergudarna gjort sig påminda på många olika sätt.

Såhär i december känns den där ”supertorkan” långt borta, men i juni var den påtaglig. Värmen var väl inte riktigt som den 2018, men det märktes att nederbörden uteblev. Och med det fick räddningstjänsten larm på larm om bränder i skog och mark. En av skogsbränderna som vi skrev om var den i Safjällets naturreservat, där röken från elden syntes över hela staden. Den här gången var omfattningen 20 gånger 20 meter, och kunde snabbt ringas in. Men det skulle ändå ta hela natten innan branden var helt släckt.

ANNONS

Det jag själv tar med mig från året är de många livsberättelser och öden vi på Mölndals-Posten fått tagit del av och kunnat berätta om.

Trots att många siade om att torkan skulle hålla i sig, blev sommaren 2023 ändå rätt blöt. Och det kulminerade i början av augusti, när ovädret Hans drog in över kommunen och Kållered på nytt dränktes av skyfallen.

Väder må vara det som är mest aktuellt för stunden, något som verkligen påverkar ens vardag, men det jag själv tar med mig från året är de många livsberättelser och öden vi på Mölndals-Posten fått tagit del av och kunnat berätta om.

Jag tänker till exempel på artikeln om Patrick, som avled efter att ha hittats kraftigt nerkyld på ett LSS-boende här i Mölndal. Som liten var han med om en fruktansvärd händelse. Efter att en brand brutit ut på det hem han bodde på tvingades han hoppa från ett fönster för att undkomma lågorna. Åtta barn omkom i branden på boendet. Patrick klarade sig, men efter det låg han ofta på en madrass på golvet. Det gjorde han också den där natten i december i fjol, med en öppen balkongdörr.

Det är något som inte ska kunna få hända, men som ändå hände. Patrick blev 57 år.

En annan artikel från året som jag vill nämna är den om sjuåriga Sigrid som i början av året insjuknade i leukemi. Det som började som en förkylning visade sig vara cancer, och Åbyfamiljen fick plötsligt vänja sig vid en helt ny vardag med sjukhusbesök och cellgifter. I dag mår Sigrid bättre, även om hon fortfarande påverkas av sin behandling. Det är svårt att inte bli berörd av familjens historia, och jag kan inte annat än rekommendera att gå in och läsa artikeln i vår app eller på sajten.

Spå in i framtiden är inget jag behärskar. Vad 2024 har att bjuda på återstår att se.

Klart är att det är ni läsare som gör Mölndals-Posten. Så tack för att ni delar med er, och fortsätt att tipsa oss!

Med det önskar jag er alla ett gott nytt år.

LÄS MER:Världen vändes upp och ner när Sigrid, 7 år, fick cancer

LÄS MER:Patrick dog efter att ha blivit kraftigt nedkyld på LSS-boendet: ”Fruktansvärt”

LÄS MER:Pernilla från Mölndal har en sjuk kropp men vägrar lida – planerar aktiv dödshjälp i Schweiz

LÄS MER:Nawzad hotas med utvisning efter 15 år i Sverige – Eklanda sluter upp

ANNONS