Fredrik Hofflander om Mölndals-Postens framgångar – och motgångar – under 2021.
Fredrik Hofflander om Mölndals-Postens framgångar – och motgångar – under 2021. Bild: Fredrik Hofflander

Tre gånger så många läser Mölndals-Posten – det hade jag inte vågat drömma om

Visst har vi gjort ett och annat misstag 2021, det tänker jag inte förneka. Men det finns väldigt mycket mer att vara stolt över när man är chefredaktör för Mölndals-Posten.

ANNONS

Jag har jobbat på den här tidningen i snart sex år nu. För mig råder ingen tvekan – det här året är vårt mest spektakulära någonsin.

Vi har gjort en hel del misstag. Förstås. En del artiklar som inte blev exakt så bra som vi hoppats på. Idéer som kanske var rätt tänkta till en del men inte blev hundraprocentigt perfekta hela vägen.

LÄS MER:Snön fick mig att köra fast två bilar på tre timmar

Ett konkret exempel: Många av er blev förbannade någonstans just före sommaren när vi började sprida ut vårt innehåll på en papperstidning och två e-tidningar varje vecka. En ganska rigid modell som fick till följd att den papperstidning som så många älskar inte alls kändes så lyxig och heltäckande som ni var vana vid.

Ni ringde, mejlade och skrev

Ni gjorde som riktiga supportrar ska göra i ett sådant läge – sa ifrån. Ringde, mejlade, skrev personliga brev. Bra! En del av er sa till och med upp sin prenumeration.

Vi tänkte om och gjorde rätt en bit in på hösten i stället. Nu är vår papperstidning tjockare än någonsin, och vad ni läsare tycker om det syns faktiskt ganska tydligt både i vår prenumerationsstatistik och i våra mejlkorgar.

Därmed lämnar jag våra felsteg för den här gången. För att i stället lyfta det som är RIKTIGT jäkla kul med 2021. Håll i er! Nu, i slutet av året, är det tre gånger så många människor som besöker molndalsposten.se varje vecka jämfört med motsvarande tidpunkt i fjol. TRE gånger så många – det är en utveckling jag inte ens vågade drömma om.

LÄS MER:Kommunalrådens bilersättning är inte rimlig – bra att systemet snart ändras

Fler digitala prenumeranter

Antalet digitala prenumeranter har också skjutit i höjden: 50 procent fler än för ett år sedan. Jag tror mig veta att förklaringen inte bara är en ny och mycket bättre sajt eller en lika ny och överskådlig nyhetsapp. Den viktigaste delen är ett journalistiskt innehåll som, vågar jag påstå, är ännu vassare än förut.

En enorm glädje för mig personligen är den nya satsningen Årets Mölndalsbo. Att få förmånen att göra ett överraskningsnedslag mitt i lunchen hos vinnaren Ingela Skarin Håkansson var en upplevelse jag kommer att bära med mig länge. Ni läsare var med på noterna hela vägen – inte minst manifesterat genom ett 50-tal nomineringar med medföljande fantastiska motiveringar. Årets Mölndalsbo kommer tillbaka 2022, det vågar jag lova.

LÄS MER:Nu har jag lärt mig – det är inte fult att vara besvärlig förälder

Fler journalister

Då har jag inte ens nämnt att vi blivit fler journalister sen ifjol och att vi numera faktiskt gör lokal journalistik dygnet runt, tack vare vår nya nattdesk som vi driver ihop med våra elva systertidningar i Stampenkoncernen.

Ja, ni hör själva. Det finns en del att lära av 2021 – och mycket att fira. God jul alla läsare och stort tack för förtroendet!

Ladda ner vår nyhetsapp

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS