En klass har skickats hem efter ett nytt coronautbrott på Fässbergsskolan.
En klass har skickats hem efter ett nytt coronautbrott på Fässbergsskolan. Bild: Robin Aron

Nytt coronautbrott på Fässbergsskolan – en klass skickas hem

Ett nytt coronautbrott har bekräftats på Fässbergsskolan och en klass skickas nu hem för distansundervisning. För bara en vecka sedan skickades en annan klass hem från samma skola.

ANNONS
|

På torsdagen togs beslutet att skicka hem en klass från Fässbergsskolan efter ett coronautbrott. En annan klass har haft distansundervisning från förra veckan till och med i dag men nu ökar alltså smittspridningen.

LÄS MER:Utbrott av covid-19 på Fässbergsskolan

– Vi har haft en klass på distans som är tillbaka i skolan i dag, men de har inte varit i kontakt med den andra klassen som skickas hem i dag. Det är två separata klasser och två separata händelser, säger Klaudia Rhoxenström, biträdande rektor på Fässbergsskolan i ett pressmeddelande på Mölndals stads hemsida.

Åtta smittade i samma klass

Totalt är tolv elever på skolan bekräftat smittade med covid-19 enligt biträdande förvaltningschef för grundskolan i Mölndal, Erica Ekenmo. I klassen som skickats hem är åtta elever smittade.

ANNONS

Hon vill inte svara på frågor via telefon men i ett mejl skriver hon att beslutet tagits i samråd med smittskyddet och att klassen som skickats hem ska ha distansundervisning till och med måndagen den 4 oktober.

Smittspårning via gurgeltester

Smittspårningen har skett genom gurgeltester.

– Tack vare gurgeltesterna kan vi agera snabbt och vidta åtgärden om att införa distansundervisning för att bryta eventuella smittkedjor, säger biträdande rektorn i pressmeddelandet.

Mölndals-Posten har sökt biträdande rektor Klaudia Rhoxenström för en kommentar kring coronautbrottet. Hon vill vänta till i morgon fredag att svara på frågor om händelsen.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS