Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I nästa vecka ska skulpturen på Mölndals torg kläs in med mosaik och då kommer konstnären Åsa Maria Bengtsson att vara på plats. Rut Glimberg har redan bekantat sig med den flygande mattan.
Foto: Lotta Nyvall/Privat Bild: -
I nästa vecka ska skulpturen på Mölndals torg kläs in med mosaik och då kommer konstnären Åsa Maria Bengtsson att vara på plats. Rut Glimberg har redan bekantat sig med den flygande mattan. Foto: Lotta Nyvall/Privat Bild: -

Nytt datum för protest mot marknadshyror – hålls corona-anpassat

Demonstration mot marknadshyror hålls på lördag den 12 september på Mölndals torg och då är protesten corona-anpassad, det skriver Hem & Hyra på sin hemsida.

Demonstrationen riktar sig mot januariavtalet och regeringens planer på att införa marknadshyror i nyproduktion från den 1 juli nästa år. Arrangören 18 april-kommittén, ett bostadspolitiskt nätverk, hade tänkt att genomföra protesten i april men den sköts upp på grund av pandemin.

Kommittén berättar nu för Hem & Hyra att lördagens demonstration ska hållas smittsäker och följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer, genom att samla max 50 demonstranter på olika stadsdelstorg runt om i Göteborg och på Mölndals torg. Och vid olika tidpunkter.

– Det är viktigt att hålla liv i den här frågan nu och inte släppa taget. Annars är det lätt att detta drunknar i alla nyheter om covid-19, kriminalitet och våld, säger Kristofer Lundberg, medlem i 18 april-kommitténs styrelse.

Lisbeth Pipping, i 18 april-kommittén, säger till tidningen att hon ser en stark koppling mellan marknadshyror och när renoveringar höjer hyrorna.

– Det som händer nu i samhället är att så många människor är rädda för att inte kunna bo kvar i sina hem, säger Lisbeth Pipping, till Hem & Hyra.

Arrangörerna berättar också för tidningen att demonstrationer även kommer att ske på andra orter, liksom protester via sociala medier.

På Mölndals torg hålls demonstrationen klockan 16 på lördag.

Catrin Hansson

[email protected]

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Mölndals-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.