Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Olycka på E6 – stor trafikpåverkan

Flera fordon har krockat på E6 i norrgående riktning mellan Lackarebäcksmotet och Kallebäcksmotet. Olyckan orsakade långa köer.

Larmet om olyckan kom in klockan 07.36 till SOS Alarm. Två bilar och en mindre lastbil har krockat på E6 i höjd med Lackarebäcksmotet. Olyckan skedde i norrgående riktning.

– Det är totalt avstängt just nu, de håller på och röjer upp på vägen och flyttar undan bilarna, sa Åsa på räddningstjänsten strax innan klockan 08.

Räddningstjänsten skickade dit fyra enheter men kunde lämna igen klockan 08.24. Därefter arbetade polis och bärgare på platsen.

– Det verkar ha varit någon form av kökrock eller liknande, sa Jonathan Jansson på SOS Alarm.

Under en tid efter olyckan inträffade var det helt stopp på E6 i norrgående riktning. Detta orsakade långa köer på E6 – men också på alternativvägarna Göteborgsvägen och Järnvägsgatan. Vid 08.35 rullade trafiken långsamt förbi olycksplatsen igen.

Ingen ska ha kommit till skada fysiskt i samband med olyckan. Ambulans har varit på plats men kunde enligt SOS Alarm lämna olycksplatsen utan patient.

– Det var någon som hade lite känningar men ingen som behövde åka med till sjukhus, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson vid region Väst.

Polisen har utfärdat en ordningsbot på platsen, till en av förarna som misstänks för att inte ha hållit tillräckligt med avstånd till fordonet framför.

Sedan klockan 08.51 är det återigen full framkomlighet på platsen, meddelar Trafikverkets ledningscentral i region Väst.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Mölndals-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.