Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

OS-stjärnorna kommer till Mölndal: ”Det är häftigt”

Under veckan ska Åbytravets område fyllas med foodtrucks, familjeaktiviteter, hästar – och OS-stjärnor. Både Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson kommer till den nya tävlingen.
– Det är häftigt, säger projektledaren Hanna Khazrai i ett pressmeddelande.

På tisdag, 26 juli, sätter den nya satsningen Westcoast Equestrian Week igång på Åbytravet. Evenemanget pågår till och med 31 juli, och är tänkt att vara en festival för både hästälskare och nyfikna besökare.

– Sporten är kärnan och hjärtat helt klart, med tävlingar i både hoppning och dressyr. Men vi har också, till exempel, en matmässa där som vi kallar för WEW food market, och som längs en foodtruckgata ska ha 20 olika matleverantörer, sa projektledaren Hanna Khazrai till Mölndals-Posten tidigare i år.

Fler aktiviteter

Dessutom kommer det finnas en mässdel, möjlighet att spela padel samt ett familjeområde med bland annat hoppborg, hinderbana och ansiktsmålning.

För de som främst tar sig till Åby för att se på ridsport har det kommit en glad överraskning. Bland de tävlande finns inga mindre än hoppryttarna Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson, som tog ett OS-guld i lag förra sommaren.

– Vi har haft en tydlig vision med vårt evenemang och det är ett erbjuda något för en bredare publik utan att tumma på vår kärna: sporten! Att vi nu får ryttare som Malin och Peder till vårt evenemang är ju naturligtvis otroligt roligt och något vi är väldigt stolta över. Tänk att både ridsportpubliken, Mölndalsbon, den inresande turisten eller den där personen som bara slinker in på Åbytravet av ren nyfikenhet får halva guldlaget från OS mitt framför näsan. Det är häftigt! säger Hanna Khazrai i ett pressmeddelande.

Utvecklar sporten

Båda ryttarna kommer tävla med flera hästar under veckan.

– Det är för oss viktigt att våra svenska stjärnor ges möjligheten och faktiskt väljer att tävla på hemmaplan. Att våra unga talanger, bredden och publiken får möjlighet att få se, tävla med och emot våra världsstjärnor är en viktig del i vårt arbete som arrangör och vår målsättning, att vara med och hjälpa till att utveckla sporten framåt, säger Malin Trollnäs Thuresson, sportansvarig för hoppningen, i samma pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Svalt turistintresse i Mölndal – men hotellen står stadigt

LÄS OCKSÅ: Gothenburg summer tour är igång på Åbytravet – samlar både kändisar och lokala ryttare

LÄS OCKSÅ: Emma, 16, räddade sin bästa vän – nu tävlar de tillsammans

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Mölndals-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.