Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Camilla Olsson och fullblodet Simon var Sveriges första är outrider-par.  Bilden är tagen till en tidigare artikel.  Bild: Mats H Ljungqvist
Camilla Olsson och fullblodet Simon var Sveriges första är outrider-par. Bilden är tagen till en tidigare artikel. Bild: Mats H Ljungqvist

Outriderhästen Simon död – skulle fånga in skenade travhäst

Tillsammans med sin ryttare Camilla Olsson skulle outriderhästen Simon fånga in en skenade travhäst på Axevalla under lördagen. Men han skadades allvarligt – så pass att han var tvungen att avlivas, skriver Travronden.

Enligt sajten Travronden ska beskedet om outriderhästen Simons död meddelats i V75 direkt av programledaren Per Skoglund. Hästen Simon skadades i bogen när han skulle fånga in en lös travhäst. Han fick så pass allvarliga skador att han var tvungen att föras till djursjukhus.

– Flera veterinärer undersökte hästen, men konstaterade att hästens liv inte gick att rädda. Han fick därmed vandra vidare till de evigt gröna ängarna, ska Per Skoglund sagt i sändningen.

Ryttaren Camilla tackar för stöd

Beskedet meddelandes även på plats på Axevalla travbana. De skriver på sin hemsida att Simons ryttare Camilla Olsson är bedrövad över händelsen. Att hon tackar för allt stöd och vill gärna bli lämnad i fred en stund framöver. Men också:

”Camilla är väldigt tacksam för all positiv respons hon fått för sitt och Simons arbete och hon är helt säker på att Simon hade velat att utvecklingen med outriders i svensk travsport ska fortsätta och att inställningen ska vara fortsatt positiv. Simon älskade verkligen sitt arbete och det är också Camillas inställning.”

Beskrev Simon som lugn och trygg

Camilla och Simon jobbade tillsammans i 11 år. De hade sin stall-bas på Åby travskola i Kungsbacka kommun. Simon blev 16 år och Camilla beskrev honom som lugn och trygg.

– Han tycker om folk och han trivs med uppmärksamheten som kan bli efter att vi varit ute på banan. Det är till och med så att jag tror han stilar sig lite ibland, har Camilla berättat i en intervju med Kungsbacka-Posten.

LÄS OCKSÅ: Travtränare körde häst barfota på Åby – frias av tingsrätten från misstankar om djurplågeri

LÄS OCKSÅ: Svalt turistintresse i Mölndal – men hotellen står stadigt

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Mölndals-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.