Ovanligt väderfenomen intog Mölndal

Under fredagskvällen kunde pigga Mölndalsbor se norrsken sprida sig över himlen. Joana Pereira var en av många Eklandabor som tog sig ut och lyckades fånga fenomenet på bild.
– Man fick en känsla av hopp, 2022 kanske blir bra ändå, säger hon.

ANNONS
|

Enligt Rymdstyrelsen uppstår norrsken när partiklar från solen träffar jordens atmosfär och krockar med de atomer och molekyler som finns där. Oftast syns fenomenet nära polerna och därför syns norrsken ofta i norra Sverige.

Men under fredagskvällen syntes norrsken även i de södra delarna av Sverige. En av de som såg det gröna ljuset över himlen var Amy Nyrén i Lindome.

LÄS MER:Mölndals stad varnar för falsk hemtjänst

– Det var min kompis som skrev på Facebook att hon läst att det var solaktivitet och att det syntes över södra Sverige så vi gick ut och kollade.

Kom och gick

På lekplatsen utanför hemmet kunde Amy Nyrén se norrskenet men andra ljus runt omkring störde synen.

ANNONS

– Vi gick till en mörk del av lekplatsen som är uppe på en kulle för att komma bort från lamporna lite. Men det syntes bort mot Göteborg och det gjorde det ju också lite svårt för Göteborg lyser ju upp.

LÄS MER:Knarkliga åtalas – hade mängder av kunder i Mölndal

Klockan var strax innan 23.30 när bilden över Lindome togs men det var inte lätt att fånga fenomenet på bild då det kom och gick, berättar Amy Nyrén som lyckades bocka av norrsken från sin att göra-lista.

– Jag trodde att vi skulle behöva åka till Norrland för att få se det men det kommer vi nog vilja göra ändå för där lär det vara häftigare.

Känsla av hopp

I Eklanda syntes också norrskenet. På sociala medier är det flera personer som lagt upp bilder där ett grönt skimmer sträcker sig över himlen. En av dessa är Joana Pereira.

– Det var minst sagt oväntat. Jag har sett det tidigare i Lappland och det var en obeskrivlig upplevelse då man även kunde höra det, säger hon.

LÄS MER:Liz Blank är död – skapade gruppen Gamla goa Mölndal på Facebook

Men trots att hon sett färgerna dansa på himlen i vad hon kallar en färgshow i Lappland så var fredagskvällens upplevelse något annat.

– Det faktum att det är så extremt ovanligt att se det så långt ner i Sverige gjorde det hela speciellt trots att det var ett svagt sken. Lätt romantiserat så fick man en känsla av hopp, 2022 kanske blir bra ändå.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS